‘DiverNadal’, activitats d’oci i temps lliure per a persones amb diversitat intel·lectual a Sagunt

El programa, la preinscripció del qual ja està oberta, inclou activitats de psicomotricitat, musicoteràpia, taller de cuina, vídeo fòrum i espais creatius.

PublicitatAVL

El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sagunt ha obert el termini de preinscripció per al DiverNadal 2019-2020, el programa d’activitats d’oci i temps lliure per a persones amb diversitat intel·lectual. Els interessats podran inscriure’s fins al pròxim 17 de desembre. L’objectiu del programa és que estes persones tinguen un espai de diversió i de desenvolupament de diverses activitats creatives i físiques durant les dates festives.

El regidor de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, ha explicat que amb l’arribada de les vacances escolars de Nadal “els xiquets i jóvens amb diversitat funcional i les seues famílies es troben davant una situació especial, un augment considerable del temps dedicat a l’oci, per la qual cosa els hàbits de conducta adquirits durant el curs (horaris, responsabilitats, etc.) poden veure’s afectats i pot ser que algunes famílies es troben amb dificultats per a realitzar una correcta gestió d’este temps lliure pel seu treball o qualsevol altre motiu”.

PublicitatRovira  

Per això, segons el regidor “una de les millors maneres d’aprofitar tot este temps lliure és desenvolupant activitats lúdic-esportives, tallers de manualitats, excursions, etc., per mitjà de les quals puguen continuar amb la seua formació. Les activitats estaran adaptades a les seues capacitats i, a més, oferiran als seus familiars cuidadors un temps d’esplai i respir, i la tranquil·litat què els seus fills i filles estaran ben atesos per professionals qualificats i amb experiència en atenció a les persones amb diversitat funcional”.

Este programa inclourà activitats artístiques, psicomotricitat fina i gruixuda, expressió corporal, musicoteràpia, vídeo fòrum i taller de cuina. Quant a la inscripció existeixen dues opcions de quatre dies: l’opció A, que serà els dies 23, 24, 26 i 27 de desembre de 2019; i l’opció B, per als dies 30 i 31 de desembre de 2019, i 2 i 3 de gener de 2020. L’horari serà de 9.30 a 13.30 hores en els dos casos.

El preu de la matrícula per a aquells que realitzen les activitats durant només 4 dies, és a dir, una de les dues modalitats que s’ofereixen, serà de 32 euros; en canvi, aquells que vulguen realitzar totes les activitats en els 8 dies proposats en total, la matrícula tindrà un cost de 56 euros.

Les preinscripcions es realitzen a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Sagunt o presencialment, a través del SAIC. Les activitats es duran a terme al Centre Cívic Els Vents del Port de Sagunt, situat al carrer Vent de Penegall (Sota Parròquia Jesús Obrero).

Per al desenvolupament de les activitats, les persones participants hauran de portar els objectes d’ús personal que requerisquen per a la seua atenció, així com roba còmoda. I si la persona requereix l’administració de medicació haurà d’indicar-ho per escrit (a l’inici de l’activitat) a l’infermer o infermera, adjuntant la prescripció mèdica de la mateixa i els mitjans per a la seua administració.