Diverses persones queden atrapades per l’aigua en el túnel de l’AP7 al seu pas pel Pilar de la Foradada

Efectius del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant estan treballant per a rescatar diverses persones que han quedat atrapades per l'aigua en el túnel de l'AP7 al seu pas per la localitat del Pilar de la Foradada.

Efectius del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant estan treballant per a rescatar diverses persones que han quedat atrapades per l’aigua en el túnel de l’AP7 al seu pas per la localitat del Pilar de la Foradada. Segons el Twitter del 112 de la Generalitat, s’han registrat fins a 82 litres per m2 en la zona en l’última hora.

En eixe sentit, segons han precisat des del Consorci, els atrapats estan sobre els sostres dels seus vehicles a l’espera que els equips d’emergències procedisquen al seu rescat.

Rovira  

A més, han assenyalat que les principals incidències al llarg d’aquesta passada matinada s’han centrat a Santa Pola, on els bombers provincials han realitzat buidaments d’aigua, han treballat a alliberar els vehicles bloquejats i han netejat la caiguda de branques i rebles en la via pública.

CINC RESCATS A ALACANT

Per la seua banda, a Alacant els bombers del Servici de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) han rescatat cinc persones al llarg d’aquesta passada nit de dijous. Tres d’ells van quedar atrapats en les coves de Sant Gabriel. El rescat es va efectuar sobre les 23.00 hores i dos d’ells van ser derivats a centres sanitaris.

A més, es va procedir a salvar dos persones més atrapades en els seus vehicles. El primer d’ells a les 21.30 hores, a Bacarot, on una furgoneta va ser arrossegada per l’aigua acumulada i el segon a les 22.00 hores quan es va atendre a un conductor atrapat en l’avinguda d’Elx, en l’eixida Sud d’Alacant.

Eixos rescats se sumen al d’un home al Palamó que va quedar atrapat per l’aigua en el seu cotxe sobre les 17.00 hores d’ahir dijous.
A més, la Policia Local va traure de l’aigua en la platja del Postiguet sobre les 19.00 hores a dos adults amb dos menors que es trobaven banyant-se, així com en la platja de l’Albufereta on una altra persona feia surf.

En total, segons la Regidoria de Seguretat Ciutadana, es van realitzar més d’un centenar d’intervencions dins del dispositiu especial de coordinació i seguretat per les pluges.

L’alcalde, Luis Barcala, ha tornat a sol·licitar a la ciutadania que extreme “la precaució i la prudència” durant aquest divendres i s’evite “qualsevol desplaçament innecessari tant a peu com amb cotxe, i se seguisquen en tot moment les indicacions dels servicis d’emergència i seguretat de l’Ajuntament d’Alacant”.

ORIOLA

Pel que fa a Oriola, s’ha procedit a l’evacuació de fins a 130 persones atrapades en el Polígon Industrial Pont Alt i en la pedania de l’Escorratel, a 45 veïns de la pedania del Gual i al desallotjament dels 25 residents de la Residència Ocupacional Oriol. Així mateix, 65 persones han passat aquesta nit en l’alberg provisional del col·legi Verge de la Porta.

Les pedanies més afectades de moment han sigut El Badén, La Campaneta, La Matanza, La Aparecida i Raiguero de Bonanza. En la zona costanera romanen tancats els passos subterranis, la rambla de Campoamor i Platja de la Glea. En el casc de la ciutat les zones més afectades han sigut els barris de l’entorn del Cinturó de la Muntanya de Sant Miquel i l’entorn del Palmerar.

Segons l’Ajuntament, el temporal de la DANA ha deixat prop de 300 litres per m2 a Oriola, que ha rebut ajuda dels mitjans de la Generalitat Valenciana, la Diputació d’Alacant i la UME (amb 178 militars i 76 vehicles).

Aquest divendres el servici d’atenció al públic de l’ajuntament romandrà tancat atés que entre els danys materials en vivendes i llocs públics també hi ha diferents dependències i instal·lacions municipals.

En aquests moments, romanen tallades al trànsit a Oriola, segons l’Ajuntament, l’N-340 (km692-km689); CV-91 (km3-km6); CV919 (km0-km2500); CV-900 (km4-km5); CV-868 (km0-km2900); CV-870 (antiga-via pecuària, km0-km1); CV-915 (km5-km6300); CV-869 (km0-km2900); i, CV-867 (km0-km1800).

PublicitatJuega Limpio Orihuela