Diversos centenars de persones han participat en ‘Horts a la ciutat’ de Castelló

Castelló clausura el primer programa d'agricultura ecològica en horts urbans, més de 300 de persones han participat en les xarrades i tallers promoguts per Sostenibilitat i s'han repartit 4.000 plantons.

"Mai he donat cap ordre perquè es cometera cap il·legalitat"

L’Ajuntament de Castelló ha impulsat un programa formatiu, ‘Horts a la ciutat’, per a promoure els cultius ecològics i de temporada en els horts urbans de la ciutat, que ha sumat la participacó de diversos centenars de persones en 60 xarrades i quatres tallers.

El projecte de l’àrea de Sostenibilitat, dirigida per la regidora Sara Usó, ha sigut coordinat a través de la cooperativa Hort del Manyano i ha posat la llavor per a una revolució verda que integre pedagogia, acció comunitària i sostenibilitat.

PublicitatAVL

Esperanza Meléndez, directora de la Cooperativa Hort del Manyano i coordinadora del projecte, ha explicat que “aquesta primera edició ha aconseguit generar confiança entre els usuaris de les parcel·les d’horts urbans a l’hora de practicar l’agricultura ecològica tal com arreplega el Reglament europeu”. Així mateix, ha destacat el “caràcter innovador” d’un programa que també ha comptat amb la implicació de les diferents associacions veïnals que gestionen aquests espais verds de la ciutat.

La clausura, en la qual s’han lliurat diplomes a les persones que han participat, ha comptat amb la presència de la regidora de Salut Pública i Gent Gran, Mary Carmen Ribera, qui ha subratllat l’èxit d’aquest cicle “per a fer de Castelló una ciutat una mica més sostenible, saludable i integradora”.

A més s’ha procedit a fumigar les parcel·les amb productes ecològics certificats per a disminuir i prevenir plagues, que afectaven de manera negativa als cultius, una tasca realitzada pels tècnics de la Cooperativa. També s’han lliurat més de 4.000 planters ecològics certificats amb la finalitat que els usuaris s’inicien en l’agricultura ecològica, tal com marca el Reglament de Producció Ecològica de la Unió Europa, i s’establisca la dinàmica de sembrar cultius de temporada i autòctons en la mesura del possible.

La regidora Sara Usó ja va apuntar en l’obertura del programa Horts a la Ciutat que “aquests tallers tenen com a finalitat iniciar als usuaris dels horts urbans municipals en conceptes de sostenibilitat, medi ambient, agricultura ecològic i el foment de l’estalvi d’aigua per a poder aplicar aquests coneixements en les parcel·les de les quals són titulars”.

 

Esta publicació està disponible en : Valencià