145 altes noves a Alacant enfront de 75 positius en coronavirus

Alacant duplica hui els pacients donats d'alta enfront del número de contagiats per COVID-19.

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha comparegut hui davant els mitjans de comunicació per a facilitar dades actualitzades sobre el coronavirus. Hui hi ha 254 nous casos positius a la Comunitat Valenciana, 75 dels quals són d’Alacant, 140 de València i 39 de Castelló. En total, el número de contagiats per coronavirus ascendeix a 9.869.

Afortunadament, també augmenten els pacients donades d’alta que han superat la malaltia i a Alacant quasi duplica el número d’infectats hui, ja que 145 persones han sigut donades d’alta als hospitals després de la remissió dels símptomes. Aquesta xifra supera fins i tot la de València, amb només 138 pacients.
Una altra dada favorable que obri l’esperança a una desescalada, és la disminució de les persones ingressades. Hui dia i segons la Consellera, hi ha 74 persones menys. No obstant això, a Alacant encara permenecen en hospitals 322 i 94 continuen en UCI. Respecte al número de morts, Barceló ha indicat que hi ha 27 noves persones que han mort per coronavirus, 23 d’elles en residències de majors. A Alacant, són 11 les que, desgraciadament, no han superat la malaltia.


A més, 94 professionals sanitaris han rebut l’alta metgessa, la qual cosa ja eleva a 637 el nombre de treballadors que han millorat, 15 dels quals són de la província d’Alacant. En el cas de les residències, hi ha 95 persones majors que han donat positiu en les últimes hores i 54 en els equips sanitaris.

S’estan fent test de COVID-19 a tots els residents i personal sanitari de les residències de majors de la Comunitat Valenciana“, afirma Barceló.


La Consellera assegura que, actualment, hi ha 29 residències sota vigilància, amb visites de la UME i personal de Salut Pública, 7 d’elles a la província d’Alacant. 2 a Alcoi, 2 a Sant Joan, 1 a la Marina Baixa, 1 a Elda i l’Hospital General de la capital.

“Totes les residències compten amb màscares, guants, i material preventiu suficient, perquè hem de preocupar-nos dels nostres majors”, ha afirmat Barceló.

També ha aclarit que a partir del dilluns, les farmàcies tindran les màscares per al repartiment gratuït a persones majors de 65 anys i persones d’alt risc. D’altra banda, també ha lamentat que s’estiguen venent màscares a preus desorbitats.

“El mercat no pot especular amb el preu de les màscares. Això és un disbarat”, lamenta Barceló. I ha afegit que “hauria d’estipular-se un preu accessible”, encara que tampoc ha explicat qui ha de fer-ho i quines mesures es prendran des del Govern per a aqueixa fi.


I, per a acabar, davant els dubtes sobre una possible desescalada i reducció de les mesures del confinament, la Consellera ha indicat que “el president Ximo Puig posarà en marxa un consell d’assessors per a dur-la a terme a la Comunitat Valenciana, no obstant això, no sabem encara quan Pedro Sánchez comunicarà la data en la qual serà viable una desescalada”.

: Valencià