Doblet d’Alon Day en el València NASCAR Fest en el Ricardo Tormo

L’israelià Alon Day ha estat el vencedor de la segona carrera de les Whelen NASCAR Euroseries que s’han celebrat en el circuit Ricardo Tormo aquest cap de setmana la seua única cita a Espanya i ha unit el seu triomf a l’assolit el dissabte en la primera carrera per aconseguir el lideratge del campionat.

Day, que a més va aconseguir fer-se amb la ‘pole‘, ha tingut més problemes dels previstos en la eixida, però en la segona volta ha pres el lideratge de la prova després d’un avançament sobre el belga Marc Goossens (Chevrolet SS).
Un accident al centre de l’escamot ha obligat a la direcció de carrera a traure a la pista el primer Safety Car de la carrera i en la represa Alon Day ha mantingut la primera plaça amb Anthony Kumpen (Chevrolet SS) i el malagueny Salvador Tineo (Chevrolet SS) al seu deixant.

Però l’espanyol ha durat poc en els llocs de cap i després d’un incident en el qual s’ha vist involucrat, el cotxe de seguretat ha hagut de tornar a la pista.
El valencià Borja Garcia (Ford Mustang) ha escalat fins a la tercera plaça, però en les voltes finals ha perdut la seua posició contra el francés Frederic Gabillon (Toyota) i el belga Stienes Longin (Chevrolet SS) que han estat tercer i quart respectivament.
En la categoria d’Elit 2 la victòria ha estat per al francés Wilfried Boucenna (Ford Mustang), que ha tancat el cap de setmana a València amb un doblet per davant de l’italià Nicholas Risitano i del francés Florian Venturi.Carmen Boix (Ford Mustang) ha estat la millor de les dones en pista després d’acabar en la dotzena posició dels 28 cotxes de la graella.

Miguel Villaceros i Luigi Mazzali han estat els vencedors de les dues carreres de la Copa Kobe que, per primera vegada, s’ha disputat en el Circuit Ricardo Tormo sobre els xicotets Toyota Aygo.
Més de 18.500 persones han assistit aquest cap de setmana a les València NASCAR Fest que “es consolida com una de les grans apostes del Circuit Ricardo Tormo en oci per a tota la família” tal com ha assenyalat el director general del Circuit Gonzalo Gobert.

A més, l’holandés Klaas Zwart ha realitzat la seua segona temptativa sobre la volta ràpida del Circuit Ricardo Tormo que va signar en 1.13.114 en 2011 el polonés Robert Kubica en uns entrenaments col·lectius de Fórmula 1 però després de tres voltes a la pista l’holandés, de 67 anys, no ha aconseguit rebaixar el temps.

La propera prova de les Whelen NASCAR Euroseries tindrà lloc el 19 i 20 de maig en el circuit italià de Franciacorta.EFE