12.5 C
Valencia

Docents exigeixen a Sánchez la baixa laboral si confinen als seus fills per COVID19

La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament de la Comunitat Valenciana (FSIE) ha remés un escrit a Pedro Sánchez, reclamant la baixa laboral en cas que confinen a un dels seus fills per risc de coronavirus o per ser positiu. De fet, afirmen que, fins ara, la majoria només tenen dret a permisos no retribuïts.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Hem parlat amb Juanma Martinez, President de Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament de la Comunitat Valenciana (FSIE) i ens explica que “des de la pandèmia estan intentant gestionar amb Educació i Conselleria de Sanitat el protocol de mesures sanitàries i preventives contra el coronavirus en els centres escolars de la Comunitat.

No obstant això, i davant la falta d’un criteri homogeni i a l’espera encara que es duguen a terme algunes d’aqueixes mesures, han decidit posar-se en contacte amb Sánchez perquè prenga cartes en l’assumpte. Adjuntem la carta que li han remés.

Martínez aclareix que estan en continu contacte amb les comissions de seguiment i l’Administració Autonòmica i que ja en el passat Fòrum Valencià d’Educació del 28 d’agost van transmetre els seus reivindicacions a la Conselleria.

A dia, de hui són moltes les que encara no són efectives, però una de les més importants és aconseguir que tants mares, pares i tutors legals que siguen docents puguen disposar de la baixa laboral en cas que els seus fills siguen posats en quarantena per part de Salut Pública per risc de COVID19.

- Publicitat -

Asseguren que, fins ara, no hi ha un protocol general i homogeni en situacions d’aqueix calibre i que alguns progenitors es veuen obligats a agafar-se permisos no retribuïts per a cuidar dels seus fills o romandre en quarantena amb ells en l’habitatge familiar, tal com marca la llei vigent de Sanitat.


“Si algun xiquet o adolescent té símptomes compatibles amb coronavirus i està pendent de PCR o fins i tot és positiu, la baixa laboral d’almenys un dels seus progenitors o tutors hauria de ser automàtica fins a la seua recuperació o la fi de la quarantena. Hui dia, no hi ha criteri general establit i molts depenen del que diga el metge de capçalera”.

Juan Martínez, President FSIE CV

Segons Martínez, no existeix actualment un protocol de mesures per a la conciliació familiar i laboral, per la qual cosa els docents, a part de l’estrés que els suposa la situació actual, han de bregar amb on i amb qui deixen als seus fills amb símptomes de coronavirus si no els donen la baixa, ja que en cas que pogueren comptar amb l’ajuda dels avis, estos estan dins del grup de màxim risc de contagi.

I què passa en aqueixa classe quan el professor agafa la baixa o el permís?

- Publicitat -

Martínez lamenta que la substitució d’aqueix professor o professora no es faça de manera immediata, sinó que porta un temps pels tràmits administratius.

“Una altra de les principals reivindicacions que fa mesos que esperen és la substitució dels docents des del primer dia en tots els nivells”, apunta.

D’altra banda, Martínez denuncia que “els professors estan confinats a les aules bambolles. No tenen ni un minut per a descansar i estan fent una hora extra de mitjana diària que no estan cobrant”.

: Valencià Spanish

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,339FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Així serà el Nadal per als valencians: reunions de 10 persones i mobilitat els dies importants

El Consell vol evitar que Nadal, Cap d'Any i Reis desemboquen en una tercera onada de contagis.

Vila-real instal·larà les dues primeres bases d’aparcament i càrrega de patinets elèctrics com a prova pilot

L'Ajuntament de Vila-real ha adquirit, a través de l'àrea de Mobilitat de la Regidoria de Territori, dues bases d'aparcament i càrrega per a patinets elèctrics que s'instal·laran a manera de prova pilot per a donar resposta al creixent ús d'aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

Benicàssim encén el Nadal

L'encesa de l'enllumenat nadalenc marca l'inici de la campanya

Les empreses ondenses confien en l’agència d’inserció laboral per a cobrir més de 150 ocupacions

L'Ajuntament d'Onda inverteix 588.319,94 € per a reforçar el servei, augmentar la formació i les ajudes directes per a la contractació dels veïns d'Onda

Nules dona la benvinguda al Nadal amb l’encesa de l’arbre i l’enllumenat decoratiu

Es dona visibilitat a l’espot “Som la Llum del Nadal” amb el que es vol promocionar les compres al comerç local
- Advertisement -

: Valencià Spanish