jueves, 20 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un total d’1.200 docents acudiran al TSJ si se’ls trau de la borsa

Més d’un miler de professors interins tenen el seu lloc en l’aire en no tenir la capacitació de valencià que exigeix la Conselleria d’Educació. “Les dades que ens va facilitar la conselleria parlaven de 1.241 interins que ocupaven vacant este curs i no compleixen el requisit. Per tant, deixaran de treballar. La gran majoria tenen més de 45 anys i més d’una dècada d’experiència docent. Per desgràcia, és un col·lectiu que tindrà molt difícil trobar un buit en el mercat de treball”, va explicar Pepe Gil, secretari d’Ensenyament de la Federació d’Empleats de Serveis Públics d’UGT. La seua data límit arriba i els docents han anunciat que aniran als tribunals a partir del pròxim mes de setembre si no poden seguir treballant per no tenir la ‘capacitació’ lingüística.

Estos interins, expliquen, “tenen una mitjana de 20 anys treballats i alguns antiguitat de més de 30 anys” I, segons lamenten, esta exigència afectarà la seua jubilació amb indemnitzacions que podrien ascendir fins als 60.000 euros, segons van calcular.

La Conselleria d’Educació difereix d’estos postulats. El conseller Marzà ha defensat en diverses intervencions que l’exigència es deriva d’una ordre del PP que era més restrictiva, ja que els expulsava de la borsa. Manté que ells han optat per desactivar-los de manera que recuperarien el seu lloc una vegada aconseguisquen els requisits lingüístics exigits.

Últimas noticias

Contenido relacionado