‘Dolçainadal’ oferirà un concert solidari a favor d’Afanias al Palau de la Festa

L'esdeveniment serà el 28 de desembre a les 18.30 i les entrades per este espectacle musical organitzat per la Federació de Dolçaina de Castelló es poden reservar per un donatiu de 5 euros.

Publicitat
Si la música és màgia, ajuntar-la amb la solidaritat es converteix en el millor i més gran espectacle. Això és el que fa Dolçainadal. Cinc anys consecutius unint tradició, cultura, música i altruisme que es tradueixen en un concert benèfic organitzat per la Federació de Dolçaina de Castelló. Un esdeveniment que se celebrarà el 28 de desembre i la recaptació de la qual enguany anirà destinada a AFANIAS Castelló.
La idea, com explica Antonio García, mentre no deixa de treballar a la panaderia i ens confessa que té els panetones al forn mentre parla amb Actualitat Valenciana, va nàixer fa cinc anys per intentar que a Castelló, “la dolçaina no fora només cosa de Magdalena”. 
“Som unes quantes colles que ens agrada la dolçaina, les tradicions i la cultura i vam pensar, xe!, estarie bé, que durant l’any férem alguna altra cosa, i se’ns va ocòrrer que si organitzàvem alguna cosa, el que podíem fer és que això també tinguera un caràcter que servirà per a ajudar a alguna associació o institució. Que no fora només ajuntar-nos i ja està!”, recorda Antonio amb la mateixa il·lusió i força.
Així que la idea inicial d’uns quants va anar prenent forma i “cada vegada allò es va anar fent més gran i vam embolicar a més gent!”, comenta rient este ‘manegueta’ solidari. Amb tot, els grups Colla El Soroll, Colla de Dolçainaers i Tabaleters de Castelló, Grup Xarançaina i la Colla de Dolçainers, Tabaleters i Trabucaires Xaloc, es van unir amb la seua música i les seues idees per a organitzar un concert benèfic en Nadal, creant el Dolçainadal’.
Un esdeveniment que prompte va anar tenint el suport d’empreses i personatges i entitats del món de l’esport que es van implicar en esta trobada nadalenca aportant la seua col·laboració. Actualment són més de 70 entitats, empreses xicotetes, mitjanes i grans les que d’alguna manera s’hi sumen!”, puntualitza. “La veritat és que entre uns i altres vam aconseguir des d’empreses que ens donaven alguna cosa per a poder rifar-ho, perquè també fem una rifa solidària fins a la presència i l’ajuda d’esportistes de la província que van col·laborar amb nosaltres i d’institucions que també s’hi van sumar”, recorda Antonio.
I és que des del primer any que es va celebrar, tant la participació com la recaptació ha anat incrementant-se. L’any passat, entre este i altres esdeveniments que la Federació organitza al llarg de l’any es van aconsseguir, prop de 8.000 euros. “La part de baix del Palau de la festa l’omplim tota. Només en la gent que movem ja les colles que participem en podem ser unes 300 persones però és que estem arribant cada any a més d’un miler d’espectadors que acudeixin al concert!”, afegeix amb entusiasme!
Pel que fa al destí de què es recapta, cal dir que l’entitat beneficiària “es tria d’una manera objectiva i d’acord amb la baremació del projecte que presenten. Ací no es fa res a dit!”, puntualitza. Enguany la recaptació anirà a parar a AFANIAS. Així, per 5 euros l’entrada es podrà no només gaudir d’un espectacle que descobreix la dolçaina com un instrument que va “molt més enllà del ‘Pasqualet’ i de les cançons de Magdalena que tots tenim al cap quan pensem en dolçaina”, puntualitza Antonio, sinó que servirà per a contribuir en el projecte solidari presentat per AFANIAS.
La cita serà el 28 de Desembre a les 18.30 hores al Palau de la Festa de Castelló, i les entrades es poden reservar als telèfons 636 63 68 63 i 676 08 04 14, a més de poder compartir i donar-li difusió a l’esdeveniment, mitjançant les xarxes compartint amb #Dolçainadal2019.
PublicitatJuega Limpio Orihuela