Dolors Monferrer Ferrando, guanyadora del XXI Premi Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes

La mestra Dolors Monferrer Ferrando, en l’actualitat docent en el Centre de Formació de Persones Adultes Paterna-La Coma, és la guanyadora del XXI Premi Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes.

La mestra Dolors Monferrer Ferrando, en l’actualitat docent en el Centre de Formació de Persones Adultes Paterna-La Coma, és la guanyadora del XXI Premi Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes.

El jurat del premi ha acordat atorgar-li el guardó “per ser una mestra vocacional que ha destacat en la defensa i promoció d’una educació al llarg de la vida, prenyada del reconeixement de les aportacions feministes i de les contribucions de les diverses pràctiques de llibertat”.

De la guardonada es destaca, a més, “que ha contribuït a l’establiment de relacions entre allò social i allò públic, ha creat i enfortit els vincles així com la promoció i impuls de xarxes en l’àmbit de l’educació permanent i la cultura popular, de la intervenció social, des d’una opció compromesa i popular i des d’una dimensió educativa, netament inclusiva”.

Monferrer, a més, ha realitzat diverses accions investigadores arreu de l’Estat que han culminat en nombroses publicacions específiques en revistes especialitzades –Diálogos i Quaderns d’Educació Continua, entre unes altres- i amb la seua participació en diversos llibres.

En definitiva, conclou l’acta de premi, “podríem dir que aquesta mestra de mestres ha tingut i té una forta aposta, singular i comú, envers l’educació i formació popular al llarg de la vida”.

El jurat d’esta 21 edició ha estat integrat per Rafa Carrió, regidor de Cultura de Dénia; Francisca Borox López, representant del Taller de Renovació Pedagògica d’Educació Permanent d’Adults (TAREPA), entitat membre de la Mesa dels Agents Socials per la Formació de Persones Adultes; Encarna Such Cardona, representant de l’Associació de persones adultes participants (APAP) que s’integra també en la Mesa dels Agents Socials per la Formació de Persones Adultes; Òscar Mengual, regidor de Participació Ciutadana de Dénia, Vicent Mas, director del centre de FPA de Dénia i Maribel Font com a secretària.

Novetats en el lliurament

Complida la vintena, el Premi Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes encara una nova dècada amb algunes novetats pel que respecta a l’acte de lliurament del guardó. Se celebrarà el 15 de juny, a les 12 del migdia, i no per la vesprada com era habitual, en la Sala de Plens de l’Ajuntament de Dénia.

S’ha optat també per introduir un altre tractament de l’acte que es centre, més si cap, en la figura de la persona o entitat homenatjada.

ValenciàEspañol