Detinguda una dona per estafa d’un dècim de loteria premiat

policia decim actualitat valenciana

Davant l’arribada de la Policia es va engolir el dècim de la loteria
Li oferia a canvi cobrar 37.000 euros
Gràcies a la trucada que la víctima va fer al seu nuvi ha sigut possible la detenció
Li han intervingut diversos papers amb la imitació de la impressió de bitllets de 500 euros

Agents de la Policia Nacional han detingut ahir en la Marina Real Juan Carlos I de València a una dona de 45 anys, d’origen costarricense, com a presumpta autora d’un delicte d’estafa, després d’intentar enganyar a una altra perquè cobrara un dècim de la loteria nacional premiat amb 500.000 euros, i a canvi li lliuraria 37.000 euros del premi. Com a fiança la víctima havia de lliurar-li a la sospitosa totes les seues joies. L’excusa pel que no podia cobrar el premi era que estava irregular a Espanya.

PublicitatTroballengua  

En el moment de la detenció, els policies li han intervingut 10 sobres de paper, 10 tovallons de paper amb la imitació de la impressió de bitllets de 500 euros, 23 xecs d’una entitat bancària i una targeta de crèdit a nom d’una altra persona.

Els fets van ocórrer sobre tres quarts de dotze del matí d’ahir quan els agents que es trobaven realitzant labors de prevenció, van ser comissionats perquè es dirigiren a la Marina Real Juan Carlos I de València, on pel que sembla una dona estava sent víctima d’una estafa d’una gran quantitat de diners pel conegut mètode del “tocomocho”.

Immediatament, els policies es van dirigir al lloc on van observar a tres persones al costat d’una patrulla de la policia portuària, així com van esbrinar que moments abans un home havia alertat a la Policia en haver rebut una trucada telefònica de la seua parella, en la qual s’escoltava a un home i una dona que li oferien a la seua núvia cobrar, a canvi d’una part del premi, un dècim de la loteria nacional, ja que ells no podien fer-ho per la seua condició irregular, però al principi els havia de lliurar totes les seues joies.

Continuant amb les recerques, els agents van esbrinar que moments abans quan la dona es trobava treballant se li havia acostat una parella que li van demanar ajuda per a cobrar un dècim amb 500.000 euros, ja que no podien cobrar-ho en estar irregulars.

Davant tal situació, la jove de manera dissimulada va realitzar una trucada telefònica al seu nuvi que en escoltar la conversa va alertar a la Policia de la possible estafa, per la qual cosa els agents es van presentar instants després en el lloc de treball de la seua parella.

Els sospitosos li havien oferit uns 37.000 euros, si accedia a realitzar el cobrament del bitllet premiat, però a canvi aquesta a manera de fiança devia lliurar-los totes les seues joies. En aqueix moment per a donar-li major credibilitat la sospitosa li va manifestar que li podria lliurar uns 2.000 euros que portava en la seua bossa, mostrant-li un sobre que semblava diners.

Després d’accedir a la sol·licitud, l’home se’n va anar, i quan ambdues dones es dirigien a l’exterior, es va presentar en el lloc el nuvi de la víctima, engolint-se la sospitosa el dècim en dir-li aquest que havia alertat a la Policia.

Finalment, els agents després de realitzar diverses comprovacions la van detenir com a presumpta autora d’un delicte d’estafa, així com li van intervenir la a dalt citat.

Es continuen les recerques per al total esclariment dels fets.

La detinguda, amb antecedents policials, ha passat en el matí d’avui a disposició judicial.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana