Almassora enalteix el paper de la dona en l’esport en la XV Gala de l’Esport Local

La jugadora Nerea Fernández serà nomenada esportista de l'any en un acte que inclourà una reconeixement a l'entrenador Sergi Escobar.

PublicitatAVL

Almassora premiarà als seus esportistes més rellevants en la XV Gala de l’Esport Local i ho farà amb les dones com a protagonistes. Per aquest motiu, l’esportista de l’any -el major reconeixement que atorguen aquests guardons- serà la jugadora d’handbol Nerea Fernández, qui compartirà protagonisme amb la campiona de llançament de martell Aitana Safont, la directora de la Travessia Platja d’Almassora, Susana Caro, i l’empresària Maria Dinu. Totes elles són “representants de les múltiples facetes del sector de l’esport i reconegudes per la qualitat del treball que realitzen en les seues especialitats”, en paraules del regidor d’Esports, Xavier Trenco, qui ja ha comunicat a tots els premiats el veredicte del jurat.

Destaca l’especial reconeixement que els seus membre han volgut concedir a l’entrenador Sergi Escobar per l’ascens històric que va aconseguir al capdavant del CD Castelló durant la passada temporada. El tècnic s’ha mostrat molt agraït en conèixer la notícia i ha confirmat la seua assistència a l’acte del lliurament dels guardons, el pròxim 9 de novembre.

PublicitatRovira  

Pel que fa als mèrits esportius de les dones premiades, el jurat ha destacat el nivell de joc de Nerea Fernández en divisió d’honor amb el Club Balonmano Castelló, amb el qual va aconseguir l’ascens a la màxima categoria fa dues temporades. Fernández va començar la seua carrera al Club Almassora Balonmano i fa vora 20 anys que es dedica a aquest esport, en el qual ha aconseguit nombrosos triomfs. Extens curriculum d’èxits és el que també té l’atleta Aitana Safont, nomenada esportista promesa després d’haver sigut campiona nacional i europea de llançament de martell i situar-se entre les nou primeres del món en els Jocs Olímpics de la Joventut, celebrats recentment a Argentina.

L’organització i consolidació de la Travessia Platja d’Almassora com una de les proves esportives més importants de la Comunitat Valenciana li han valgut el premi a directiva de l’any a la responsable de la prova i membre club Natació Bromera Almassora, Susana Caro. “En només tres anys, l’entitat ha aconseguit que aquesta travessia siga coneguda i reconeguda entre els apassionats de la natació”, ha confirmat el regidor d’Esports per a qui la competició “va ser pionera a mostrar el potencial de la platja d’Almassora com a espai per a proves esportives, un deixant que han seguit altres clubs posteriorment”.

Aquesta  XV Gala de l’Esport Local premiarà també l’empresària Maria Dinu, gerent de tres negocis hostalers a la localitat, pel seu suport al futbol femení com a principal patrocinadora del Joventut Almassora CF. Així mateix, el jurat ha volgut fer un esment especial a la coordinadora d’AMPA d’Almassora per la seua implicació en la posada en marxa de les Escoles Esportives en tots els centres educatius de la localitat, un iniciativa que aconsegueix “fomentar l’activitat física, promocionar noves modalitats i oferir una alternativa a les famílies per a la conciliació”, com ha apuntat Trenco.