Una dona mor en cremar la seua casa a Vinalesa

Els incendis en habitatge han tornat aquest dimarts a deixar una tragèdia a la Comunitat. Una dona de 70 anys que estava impedida i precisava cadira de rodes va perdre la vida en incendiar-se el seu habitatge en la localitat valenciana de Vinalesa, a l’Horta Nord.

Les flames es van declarar al voltant de les sis de la vesprada, per raons que investiga la Guàrdia Civil encara que es presumeixen accidentals. Va ser en el primer pis d’una finca de tres altures del carrer Guareix Sapiña. Els veïns van donar la veu d’alarma i en pocs minuts es va organitzar un dispositiu policial i de bombers per a atendre l’emergència. Fins al lloc es van desplaçar agents de la Guàrdia Civil i deu efectius del Consorci Provincial de Bombers procedents dels parcs de Montcada, Sagunt i la Pobla de Farnals.
Els bombers van penetrar en l’habitatge i van comprovar que el foc havia afectat una habitació i al menjador de la casa. La dona jeia sense vida al costat del seu gos, tots dos aparentment sense vida. Un equip del Servei d’Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) va realitzar a la víctima maniobres de reanimació cardiopulmonar, però va anar en va. Poc després es va confirmar la seua mort.

A partir d’aqueix moment, l’assumpte va quedar en mans de la Guàrdia Civil i el jutjat de guàrdia. Segons els primers indicis i mancant l’autòpsia, la dona va morir en inhalar molt fum. L’habitatge va quedar seriosament danyada pel foc, que no va afectar la resta de veïns de l’immoble, com van confirmar tants bombers com el CICU. Al voltant de les 20 hores, es va autoritzar l’aixecament del cos sense vida. EP

CatalanSpanish