13:03 - sábado, 2 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La dona que va matar als ciclistes té antecedents per tràfic de drogues i per conduir embriaga

La conductora de 28 anys que va atropellar amb el seu cotxe a un escamot de ciclistes, i va provocar la mort de dues d’ells i ferides de diversa consideració a altres tres a Oliva (València), compta amb antecedents policials per tràfic de drogues i per conduir sota els efectes de l’alcohol, la qual cosa li va suposar la retirada del carnet en 2013.

Una conductora drogada i embriaga mata a dos ciclistes i fereix greument a altres tres
La jove, que va donar positiu en el control d’alcohol i drogues després d’atropellar als ciclistes de Xàbia (Alacant) el diumenge al matí, es va canviar de carril i va col·lidir contra els ciclistes, la qual cosa segons ha indicat el delegat de Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, “porta a pensar que va haver-hi una distracció o que es va adormir”.

Presó sense fiança

El jutjat d’Instrucció número dos de Gandia (València), en funcions de guàrdia, ha ordenat presó provisional, comunicada i sense fiança per a la xica.

El delegat de Govern ha explicat que l’escamot de ciclistes estava compost per sis persones (els dos morts, tres ferits greus que es troben hospitalitzats i un sisé ciclista que encapçalava l’escamot i va evitar ser atropellat) i que la conductora “venia contra direcció i va envair el carril”.

“Va haver-hi un canvi de carril de la conductora, la qual cosa ens porta a pensar que va poder ser una distracció o que es va adormir”, ha apuntat Moragues, qui ha agregat que el cap de setmana de l’accident hi havia tres controls d’alcoholèmia en la zona, però la jove no va passar per cap d’ells.

Moragues ha advocat per conscienciar i sensibilitzar sobre l’alcohol i les drogues al volant, que ha assegurat són “un còctel explosiu” que porta a perdre reflexos i a una conducció “més impetuosa”. “Es posa en perill la vida de la gent; cal ser molt conscients que eren uns pobres xics que anaven per la carretera tranquil·lament fent esport”, ha asseverat.

Últimas noticias

Contenido relacionado