‘Donanters’, la nova campanya de Sanitat per a homenatjar el col·lectiu de donants de sang

Ana Barceló ha presentat la nova campanya a la Malva-rosa, coincidint amb l'inici de la temporada estival del CTCV

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha presentat este matí la nova campanya del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) amb la qual es pretén homenatjar els donants de sang.

Hui dia existeixen els ‘Youtubers’, els ‘Influencers’ i els ‘Instagramers’, però el que realment es necessiten són ‘Donanters’“. Així s’ha explicat la consellera de Sanitat durant la presentació d’esta nova iniciativa, que ha comptat també amb la presència de Cristina Arbona, directora del CTCV, i amb Maite Cardona, directora territorial. La campanya tracta d’expressar el reconeixement a la important labor que desenvolupen els donants de sang, alhora que busca donar prestigi i posicionar al col·lectiu donant.

La campanya inclou tascons de ràdio, anuncis en mitjans de suport digital i imprés, publicitat en xarxes socials, cartelleria, marxandatge, etc. i fomentarà la sensibilització sobre la importància de donar, amb el potent missatge de ‘La xarxa més social‘.

Dóna a l’estiu

Durant els mesos de juliol i agost s’habilitaran prop de 200 punts de donació al llarg de la Comunitat, que se situaran en les zones més turístiques, platges, càmpings i poblacions de turisme rural, etc. A més, continuarà la labor en els punts habituals, en els quals les previsions de donació augmenten en algunes localitats degut l’afluència d’estiuejants. Per províncies, Alacant comptarà amb 56 punts, Castelló amb 35 i València sumarà 105.

L’any passat, des de l’1 de juliol fins al 31 d’agost es van obtindre 25.681 donacions que van servir per a atendre les necessitats dels hospitals de la Comunitat. Per províncies, a Alacant es van obtindre 9.228 unitats, a Castelló 2.444 i a València 14.009.

Balanç de 2019

Durant el primer semestre d’enguany s’han obtingut 84.349 unitats de sang. Per províncies, s’han recollit, 27.903 a Alacant, 8.802 a Castelló i 47.644 a València i un total de 9.939 persones han sigut donants nous (per províncies; 5.636 a València, 884 a Castelló i 3.419 a Alacant).

ValenciàEspañol