Donen maquinària industrial al Museu de Ceràmica de l’Alcora

Ha sigut entregada per l'empresari local, Salvador Plaza, en nom dels germans Plaza Artero.

L’empresari local Salvador Plaza, en nom dels germans Plaza Artero, ha donat al Museu de Ceràmica de l’Alcora un conjunt de maquinària industrial ceràmica de mitjan segle XX, entre el qual destaquen un molí de boles o molí Alsing de xicotetes dimensions per a molta en humit, una premsa de boles i 3 premses de volant.

Tal com explica el director del Museu, Eladi Grangel, esta donació revist un gran interés des del punt de vista patrimonial per a l’equipament de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda, ja que, junt amb altres elements ja existents, contribuirà a mostrar els antics processos de fabricació de taulells als visitants.

Està previst que esta maquinària es presente a principis de 2021 en la Nau de Forns de la Reial Fàbrica, recentment rehabilitada amb l’ajuda econòmica de fons FEDER, Diputació de Castelló i Fundació Torrecid.

“El lloable gest de Salvador Plaza Artero és una demostració de la importància de la col·laboració publicoprivada en la recuperació del patrimoni ceràmic de l’Alcora, que ja s’ha materialitzat en altres donacions i depòsits, i en les aportacions d’empreses i entitats privades a les obres que s’han realitzat en la Reial Fàbrica”, ha destacat Grangel.

CatalanSpanish