25.9 C
Valencia

Dia Internacional de les dones. Generació, és Igualtat, és PSOE

Com cada 8 de març el Partit Socialista Alzireny se suma a la reivindicació del Dia Internacional de les Dones.

- Publicitat -AVL

Este 2020 Nacions Unides ha triat com a lema “Soc de la Generació Igualtat: Pels drets de les dones”, en el marc de la celebració dels 25 anys de la Conferència de Pequín, que va marcar un important punt d’inflexió per a l’agenda mundial de la igualtat entre dones i homes, a més de dissenyar el full de ruta més progressista per a l’apoderament de les dones i les xiquetes a tot el món.

Generacions de dones han lluitat amb valentia i determinació per la llibertat. Una llibertat que hui, gràcies a elles, és un patrimoni col·lectiu i al qual el Partit Socialista ha contribuït al llarg dels seus 140 anys d’història i, sens dubte, continuarà fent-ho cada dia.

Este 8M de 2020 és de nou una jornada per tal de commoure les consciències cíviques i polítiques davant l’amenaça de l’ultra dreta que qüestiona els drets de les dones i que necessàriament ha de tindre una resposta als carrers.

Encara, en ple segle XXI, persisteixen les discriminacions, malgrat les conquestes, perquè encara hi ha qui qüestiona el feminisme intentant retornar-nos al passat, negant la violència de gènere i la violència sexual. No hi ha punt de retorn, el feminisme no es pot parar i ha demostrat que té una força poderosa i transversal. Les dones han conquistat espais i drets sobre els quals no hi ha opció de replegament.

No farem ni un pas arrere, ni un. I els qui intenten fer-nos retrocedir, tindrà enfront del Partit Socialista, ja que per al PSOE, fidel als seus principis, és intolerable el qüestionament dels consensos que tant han costat construir i que han situat al nostre país entre les millors democràcies del món, i en una referència en la lluita contra les violències que pateixen les dones.

Les i els socialistes hem contribuït de manera determinant en estos canvis, sempre al costat del moviment feminista. Hem treballat i treballem per tal de fer realitat la igualtat entre dones i homes. Hem sigut els artífexs de les grans reformes per a avançar en els drets i llibertats de les dones. Totes les lleis d’igualtat tenen segell socialista.

Després de la moció de censura, el Govern socialista va prendre mesures urgents que donaren una resposta ferma i immediata per a protegir la integritat física de les dones (RDL 9/2018 de 3 d’agost) i millorar les seues condicions en l’àmbit laboral i salarial (RDL 6/2019 d’1 de març).

I al llarg d’estos mesos de Govern hem continuat establint les bases perquè la igualtat entre dones i homes siga real i efectiva, fent propostes transformadores per a eliminar les estructures masclistes i patriarcals, que són les que estan en el fons de tota l’estructura social i política de la nostra vida.

Les i els socialistes alzirenys, tenim clar el camí; avançar en igualtat és avançar en democràcia. La democràcia ha de continuar donant respostes als problemes i als obstacles que les dones han de salvar per a poder exercir les seues llibertats i drets.

Des del PSOE d’Alzira, manifestem el nostre compromís per erradicar la violència de gènere, la fi de la precarietat laboral i la bretxa salarial, la defensa dels drets sexuals i reproductius de les dones i l’abolició de la prostitució i del tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual.

Volem una societat paritària i participativa, en la qual les dones ocupen el lloc que els correspon per dret, una societat que tracte a les dones com a persones lliures i capaces de prendre les seues pròpies decisions.

Este 8 de març eixim als carrers per a celebrar el que hem aconseguit i per a reivindicar tot el que queda per fer. La igualtat real i efectiva és l’horitzó cap al qual caminem tots i tots junts, units i fermes. Existeix una amenaça significativa de reversió dels assoliments feministes que tant d’esforç va costar aconseguir.

Per això, el 8 de març, les dones i homes del PSOE d’Alzira, estarem al costat de les organitzacions socials i feministes per a defensar els drets de les dones i xiquetes, la seua llibertat i la seua igualtat.

Des del Partit Socialista d’Alzira, fem una crida a tota la ciutadania, a les institucions i organitzacions perquè juntes avancem cap a una societat més justa i igualitària. El 8 de març, que visca la lluita de les dones!

Fernando Pascual Moscardó.
President del PSOE Alzira.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,792FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El PP de Castelló presenta l’informe de la infermera escolar del 2016 que Marco va afirmar desconéixer

La regidora Maria España ha recordat que este informe "es va encarregar sota el seu mandat el setembre de 2016 al Col·legi Oficial d'Infermers de Castelló i va comptar amb 16.000 euros de l'erari públic". A més concloïa que era necessari que els centres escolars de Castelló comptaren amb esta figura sanitària.

El Suprem inhabilita a Torra per unanimitat i deixarà de ser president de la Generalitat

Catalunya es prepara per a un escenari incert, ja que Quim Torra s'ha negat a convocar eleccions.

La campanya de fruita d’estiu per als productors de la Comunitat es torna a saldar amb un balanç desastrós

La diferència entre el que percep el llaurador en origen i el que paga el consumidor en botiga és de quasi el 300%.

València té 108 centres escolars amb 148 grups confinats

Pel que fa al total de la Comunitat Valenciana, en la tercera setmana del curs, del 21 al 25 de setembre, les autoritats sanitàries han determinat el confinament de 219 grups de 153 centres educatius.

Xàbia convertirà el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental

L'Ajuntament de Xàbia trau a licitació la redacció del projecte per a convertir el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental.
- Advertisement -

: Valencià