Detingudes dues dones per prostituir a joves veneçolanes en pisos d’Espanya

 Alliberades tres dones que van ser captades en el seu país d’origen sota la promesa que arribarien a guanyar uns 5.000 euros al mes en el nostre país

 Les detingudes van ser localitzades a Múrcia i a Alacant, aquesta última quan tornava al nostre país des de França on controlava altres víctimes de la xarxa

 Els fills menors d’una de les arrestades es trobaven en una situació d’abandó a causa dels constants canvis de domicili, patint llargs períodes sense escolaritzar i convivint en un ambient relacionat amb la prostitució

Agents de la Policia Nacional han detingut a dues dones que, de manera itinerant entre Espanya i França, es dedicaven a l’explotació sexual de joves procedents de Veneçuela. Han sigut arrestades a Cartagena (Múrcia) i a Alacant, aquesta última quan tornava de França on es trobava presumiblement explotant a una altra dona víctima de la xarxa. Tres víctimes han sigut alliberades després de ser captades mitjançant engany sota la promesa que arribarien a guanyar en el nostre país 5.000 euros al mes amb facilitat. Els fills menors d’una de les detingudes es trobaven en una situació d’abandó a causa dels constants canvis de domicili, patint llargs períodes sense escolaritzar i convivint en un ambient relacionat amb la prostitució.

Captades a Veneçuela

Les recerques es van iniciar el passat any. Els agents van tenir coneixement de la il·lícita activitat de dues dones dedicades a captar a joves a Veneçuela, per al seu posterior trasllada i explotació sexual en pisos d’Espanya i França.

Per a convéncer a les víctimes de l’oportunitat que suposava deixar el seu país d’origen, les detingudes les atreien amb la possibilitat de guanyar grans quantitats de diners i millorar les seues condicions de vida. No obstant això, a la seua arribada a Espanya eren privades de la seua llibertat, despullant-les de la seua documentació personal trobant-se d’aquesta manera indocumentades i en situació irregular. En cas que alguna de les víctimes es rebel·lara, s’aprofitaven del desconeixement que les mateixes tenen de les lleis del nostre país per a amenaçar-les de ser deportades. A més dels beneficis relacionats amb els serveis de la prostitució, les arrestades obtenien diners pel lloguer de les habitacions o altres gestions.

Una de les víctimes va manifestar que en eixir del seu país pensava que treballaria en l’empresa del nuvi d’una de les investigades i que, en arribar a Espanya va ser informada que havia contret un deute amb l’organització i que devia prostituir-se per a saldar-la.

Amb les detencions, els agents han aconseguit evitar que una dona veneçolana fóra explotada a causa que estava prevista la seua arriba a Espanya per a tal fi després de ser captada per la xarxa. Les dues arrestades han ingressat a la presó.

Servei d’Atenció a les Víctimes: 900 10 50 90 i trata@policia.es

Aquesta operació s’emmarca dins del Pla Policial contra la Tracta d’Éssers humans amb Finalitats d’Explotació Sexual. Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d’aquest tipus de delictes, no quedant reflectida la trucada en la factura telefònica.

Publicitat