Dos detinguts per estafar 15.000 euros a una persona d’edat avançada a Castellar-Oliveral

La Guàrdia Civil d'Alfafar ha detingut a una dona i home tots dos, família de la víctima i nacionalitat romanesa per la seua presumpta implicació en els delictes de violació de domicili, furt

La Guàrdia Civil d’Alfafar en el marc del “Pla Major de Seguretat dels nostres Majors” ha detingut a dues persones per la seua presumpta implicació en els delictes de violació de domicili, furt i estafa.

Aquest operatiu es va iniciar després de tindre coneixement de diverses estafes, on les víctimes haurien patit l’obertura fraudulenta així com la concessió de préstecs amb la seua identitat sense que elles tingueren coneixement.

Amb data de 15 d’abril de 2019 es va personar en dependències de la Guàrdia Civil del Lloc d’Alfafar, una dona d’avançada edat, que denunciava que després d’una incidència amb la seua targeta de crèdit en el caixer i consultar amb el seu banc, li comuniquen que el seu compte està a zero i que li han estat realitzant multitud d’extraccions amb la seua targeta de crèdit des de fa molt de temps.

Després de la denúncia, La Guàrdia Civil d’Alfafar realitza gestions, obrint l’operació BANKI04. Es comprova que la perjudicada té en el seu poder la targeta de crèdit utilitzada per a realitzar les extraccions, sent que després de sol·licitar enregistraments de seguretat de les entitats on s’havien estat realitzant les extraccions, apareixia un jove del qual es desconeixia la identitat.

Després de gestions realitzades es comprova que la persona que apareixia realitzant les extraccions es tractava del nebot de la dona d’origen romanés que cuidava de la seua germana, sent el modus operandi utilitzat per a sostraure els diners, que la dona, aprofitant un descuit de la denunciant, accedia al seu domicili i sostreia la targeta i el número PIN, per a donar-li-la al seu nebot que es trobava al carrer i posteriorment es dirigia fins a caixers pròxims, realitzava les extraccions i retornava novament la targeta a la seua tia perquè la tornara a deixar en el seu lloc, per a no alertar a la perjudicada.

Per tot l’anterior, es va procedir a la detenció de la dona i del seu nebot, imputant-li a la dona els delictes de Violació de domicili, Furt i Estafa, i al seu nebot un delicte d’Estafa.

Gràcies a l’actuació dels agents s’ha esclarit aquests fets que rondaven els 15.000 euros aconseguits il·lícitament.
Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Guàrdia de València.

CatalanSpanish