Dos escaladors ferits després de caure de diversos metres d’altura a València i Alacant

Dos escaladors han resultat ferits aquest dissabte en caure de diversos metres d'altura en dos accidents, el primer a Algímia d'Alfara (València) i el segon en Serra Grosa (Alacant), segons han informat fonts del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (Cicu)

El primer incident ha tingut lloc al voltant de les 12 hores, quan el Cicu ha rebut l’alerta que un escalador de 30 anys havia caigut des d’uns sis metres d’altura en la zona del Picayo Redó a Algímia d’Alfara.

Fins al lloc s’ha desplaçat una unitat de Suport Vital Bàsic (SVB) i una unitat del SAMU. A més, han intervingut bombers del parc de Sagunt, coordinador forestal, el Gurpo Especial de Rescat d’Altura (GERA), un helicòpter i una unitat de bombers forestals, ha indicat el Consorci Provincial de Bombers.

PublicitatAVL

L’home, que havia caigut d’una altura de sis metres en una senda, ha sigut rescatat amb helicòpter, que ho ha traslladat a una ambulància. Una vegada en l’ambulància, els serveis mèdics han assistit a la víctima, de 30 anys, per politraumatisme. Després de ser estabilitzat, ho han traslladat a l’Hospital de Sagunt (València), ha precisat el Cicu.

Més tard, al voltant de les 12.50 hores, un escalador de 50 anys ha resultat ferit en caure de “diversos metres d’altura” en Serra Grossa a la província d’Alacant.

Fins al lloc s’ha desplaçat una unitat del SAMU, que ha assistit a l’alpinista per una fractura en el turmell dret i posteriorment li ha traslladat a l’Hospital de Sant Joan, segons les mateixes fonts.

Esta publicació està disponible en : Valencià