Bravo anuncia l’augment de la dotació policial de l’Oficina de Denúncies de Violència de Gènere

Està previst que les oficines de Castelló i d'Alacant estiguen operatives dins d'un any.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que s’augmentarà la dotació policial de l’Oficina de Denúncies especialitzada en Violència de Gènere en set agents més, que se sumaran a les nou que ja exerceixen en esta instal·lació de la Ciutat de la Justícia de València, on també treballen 23 professionals (psicòlogues i treballadores socials) de la Xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte.

Bravo ha fet este anunci després de la reunió que ha mantingut este divendres amb la comissària cap de la Policia de la Generalitat, Marisol Conde, i la nova coordinadora de l’Oficina, la inspectora cap María Pilar Bojó, qui serà, a més, la responsable de les altres dos oficines que s’obriran a Castelló i Alacant i que es preveu que estiguen operatives dins d’un any.

Amb l’augment de la dotació policial, segons la consellera, “podrem dimensionar millor el treball de l’oficina” que ha donat uns resultats “molt satisfactoris” des que es va posar en marxa l’abril de 2019. En este sentit, la consellera ha explicat també que es posaran en marxa “protocols de col·laboració” amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat per a atendre les víctimes de violència de gènere amb l’experiència acumulada durant este temps en este servei públic que és únic a Espanya.

En estos vint mesos de funcionament, en l’oficina s’han atés un total de 1.049 víctimes. Això implica que, de mitjana, han passat dos dones cada dia per este espai segur de la Ciutat de la Justícia de València.

En els huit mesos de 2019 en els quals va operar l’Oficina, es va atendre 390 víctimes, de les quals 252 van acabar formalitzant una denúncia. Per part seua, l’any 2020, el nombre de víctimes ateses quasi es va duplicar perquè va ascendir a 659, de les quals un total de 293 van formalitzar la corresponent denúncia davant l’autoritat judicial.

La nova responsable de l’Oficina serà la inspectora cap del Cos de Policia Nacional, María Pilar Bojó. És una especialista en violència de gènere d’acreditada experiència i formació i que s’encarregarà també de la posada en marxa i coordinació de les futures oficines d’Alacant i Castelló.

En la Comunitat Valenciana, les dones maltractades tarden, de mitjana, set anys a verbalitzar la seua situació i, per això, la principal missió d’esta oficina és “que esta denúncia es produïsca molt abans i que les víctimes sàpien que s’han millorat els mecanismes de resposta institucional en l’àmbit judicial perquè puguen eixir de l’infern perquè, en cap cas, estaran soles”, ha dit la consellera.

En l’oficina s’ofereix a les víctimes un entorn “segur i amable on realitzar la denúncia i que, a més, se senten acompanyades i protegides durant tot el procés i que, conseqüentment, s’animen a denunciar”, ha indicat Bravo.CatalanSpanish