Oltra: “La dotació social a Xirivella ha augmentat de 74.000 a 372.000 euros en cinc anys”

Mónica Oltra visita l'Ajuntament de Xirivella i es reuneix amb l'equip municipal de servicis socials i l’alcalde Michel Montaner perquè les polítiques dissenyades a la Generalitat arriben a la ciutadania. En els últims cinc anys, els pressupostos socials s'han augmentat per cinc.

Dotació social a xirivella

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat l’Ajuntament de Xirivella on ha mantingut una reunió amb l’equip de govern municipal i les persones tècniques de serveis socials. L’objectiu d’esta reunió es que les estratègies que es dissenyen a la Generalitat arriben a les seues destinacions.

Mònica Oltra fa un seguiment de proximitat

Des de la seua posició de consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives prefereix reunir-se personalment en els equips de govern per conèixer de primera mà com funciona el dia a dia i comprovar si es poden millorar els processos que garantisquen els servicis als qui els necessiten.

PublicitatAVL

Els equips de govern tenen un paper fonamental en este seguiment: “els equips de serveis socials són els braços executors que tenim des de la Generalitat per que les ajudes arriben on toca”, diu Oltra. “Estes persones configuren una línia de trinxera que finalment fan possible que les estratègies dissenyades per la Generalitat es duen a terme i arriben a la ciutadania”.

Una dotació econòmica més elevada que fa cinc anys

“Des del 2015 fins ara hem multiplicat per cinc la dotació econòmica que reben els servicis socials. En el cas en concret de Xirivella es tradueix en un augment de 74.000 euros per a l’equip humà dels servicis a 372.000 euros” afirma Mònica Oltra. Açò és un 400% per cent més, el que es nota en l’atenció directa en la ciutadania.

Si ens referim al finançament general, es tradueix en una pujada del 200% en pressupostos, tenint en compte el valor humà i els programes. L’esforç en personal ha sigut el més important, ja que n’han passat de 2’7 persones en 2015 fins a 14 persones hui en dia.

Abordament de les infraestructures

Que falten infraestructures a tota l’àrea metropolitana de Xirivella és una realitat, com centres per a persones majors o en discapacitats. Per això és motiu de celebració que l’Ajuntament de Xirivella haja cedit un solar per a una possible construcció en esta intenció. “Encara hem d’estudiar-lo en la Diputació, però sense dubte és motiu de celebració”.

Esta publicació està disponible en : Valencià