13.1 C
Valencia

Un dron i vehicles camuflats vigilaran el compliment de les mesures sanitàries a Borriana

• Des d'aquest divendres la Policia Local intensifica el dispositiu preventiu per a impedir la realització de botellons i controlar el distanciament social i la utilització de mascaretes

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Des d’aquest divendres, la Policia Local de Borriana reforçarà els dispositius de vigilància preventiva amb mitjans personals i utilitzarà drons i altres recursos materials, com ara vehicles camuflats, per al control i el seguiment de les mesures sanitàries per a la prevenció de la Covid-19 establides per les autoritats, segons ha indicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Així, ha destacat amb contundència, “tornarem a reforçar els dispositius amb mitjans personals i materials per a evitar aglomeracions i el consum d’alcohol en la via pública, a més, s’intensificaran les inspeccions en els establiments d’hostaleria i restauració i en espais públics, i es vetlarà per fer complir el distanciament i l’horari de tancament”.

“L’oci nocturn –ha advertit– és un dels escenaris de risc que hem d’afrontar, perquè cal tindre molt clar que el contagi a través de situacions que estan relacionades amb l’oci i amb la familiaritat és molt rellevant i comporta perills per a tots, joves i adults”.

Amb la qual cosa s’incidirà en la detecció i la denúncia, si escau, d’infraccions a les mesures higienicosanitàries establides per les autoritats, com la utilització de mascaretes, control de distanciament social o realització de botellons.

- Publicitat -

També s’insistirà, ha explicat, en la importància de l’ús de la mascareta i de guardar la distància de seguretat amb altres persones també en reunions socials per a “evitar, en la mesura que siga possible, la propagació del virus en entorns de confiança, com són l’àmbit familiar i el social”.

Encara que la gran majoria del veïnat de Borriana i els establiments compleixen escrupolosament totes les recomanacions, ha assegurat l’alcaldessa, “demane la necessària corresponsabilitat d’aquells que no ho fan i que posen en perill el futur social i econòmic de la nostra ciutat. La salut de tots està en joc, juguem net”.

- Publicitat -

En aquesta línia, Maria Josep Safont ha posat de manifest la responsabilitat municipal d’evitar que es produïsquen “situacions no desitjades”, ja que, segons el seu parer, “podrien portar a una expansió encara major del virus en aquesta segona onada”, per la qual cosa ha tornat a fer una crida a la “prudència” i al “respecte” de les normes.

Maria Josep Safont ha recordat que en aquests moments la Comunitat Valenciana es troba en el nivell d’alerta 2 quant a la situació epidemiològica i a mesures a prendre, amb transmissió comunitària sostinguda generalitzada amb pressió creixent sobre el sistema sanitari, per la qual cosa ha alertat que “cal extremar les precaucions i implementar totes les mesures preventives i de seguretat necessàries”.

A més, l’alcaldessa ha indicat que el consistori està a l’espera, després de l’anunci de President de la Generalitat, Ximo Puig, de la publicació de la resolució que restringisca la mobilitat nocturna en tota la Comunitat Valenciana entre les 12 de la nit i les 6 del matí, fins al 9 de desembre, que pel que sembla “comportarà mesures addicionals que es publicaran juntament amb la resolució”.

48 denúncies en l’últim trimestre

D’altra banda, el cap de la Policia Local de Borriana, Francisco Javier Catalán, ha informat que durant l’últim trimestre hi ha hagut un total de 48 les denúncies efectuades en el municipi en relació a les mesures preventives reflectides en el Decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant la Covid-19.

De les quals, 44 butlletins de denúncia han sigut a particulars per l’incompliment de l’obligació de l’ús de mascareta o per fer-ne un ús inadequat, infraccions catalogades com a lleus. Igualment, 2 butlletins de denúncia a establiment públic obert al públic per incomplir les mesures generals d’higiene i prevenció adoptades per la Generalitat en relació a la Covid-19 quan no supose risc de contagi o afecte a menys de 15 persones, infraccions catalogades com a greus.

A més, també s’ha cursat un butlletí de denúncia a establiment públic obert al públic per impedir la labor inspectora o comprovació relativa als fets per agents de l’autoritat que es troben en l’exercici del seu càrrec, infracció catalogada com a molt greu.

Finalment, s’ha remès un butlletí de denúncia a un establiment obert al públic per incomplir els límits d’aforament permès quan en l’establiment es troben presents menors d’edat, per incomplir les mesures generals d’higiene i prevenció adoptades per la Generalitat contra la Covid-19 quan per suposar risc de contagi o mal molt greu per a la salut de la població que afecta a més de 150 persones, i també per incomplir els límits d’aforament permès en establiments oberts al públic per les ordres o mesures vigents relatives a la Covid-19. Infraccions catalogades dos com a molt greus i una com a greu.

La sanció per aquests fets correspon a l’administració de la Generalitat Valenciana, als quals han sigut remeses per a la tramitació.

Finalment, hi ha 9 butlletins de denúncia per infracció de la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, per falta de respecte i consideració als agents de l’autoritat en l’exercici de les seues activitats preventives i inspectores davant les mesures establides per la Generalitat per a fer front a la Covid-19. Aquestes denúncies seran tramitades per la Subdelegació del Govern a Castelló, i correspon a aquesta administració la imposició de la sanció.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,336FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

CSIF denúnica que Sanitat empra el personal de reforç Covid per a cobrir baixes en Emergències

El sindicat exigeix a Conselleria que cobresca amb la borsa d'ocupació i no amb reforços covid-19 les baixes en el Servei d'Emergències i adverteix que esta mesura de Sanitat suposa "afeblir els recursos davant una recrudescència de la crisi sanitària"

Showcooking “Cuina amb torró” a Xixona amb la xef estrela Michelín Susi Díaz

La coneguda xef,ambaixadora aquest any de la Fira de Nadal, ha elaborat una demostració de cuina amb torró, amb la presència de l'alcaldessa Isabel López i dels estudiants del Cicle Formatiu de Pastisseria i Fleca de la localitat.

Il·lumina Teulada Moraira, compra comerç local

És la campanya comercial de l'Ajuntament de Teulada Moraira per este Nadal.

Detingut el presumpte agressor sexual que va atacar a una menor en el portal del seu domicili a Alcoi

Els investigadors van aconseguir en menys de 48 hores identificar i detenir a l'agressor, que ja comptava amb antecedents policials per delictes contra la llibertat sexual.

Borriana recorda que Sant Nicolau i Els Reis d’Orient també poden comprar als comerços locals

L'alcaldessa ja ha anunciat als més menuts que està "escrivint una carta als Reis per a dir-los que Borriana els espera amb els braços oberts" i que es manté l'escoleta i el campus de Nadal encara que amb places limitades i distribució en grups d'aforament reduit
- Advertisement -

: Valencià