15.7 C
Valencia

Drons per a transportar material sanitari en temps de COVID-19

El projecte situa a la UPV i a la Generalitat Valenciana com a referent nacional i internacional en la investigació de l'ús d'estes aeronaus per a fer front a emergències com les que estem vivint actualment amb esta pandèmia.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

En el marc de la pandèmia provocada per la COVID-19, la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital va llançar al març una crida perquè els agents del Sistema d’Innovació de la Comunitat Valenciana proposaren solucions innovadores en la lluita contra el coronavirus. Entre els projectes seleccionats, un d’ells, liderat per la Universitat Politècnica de València, treballa en l’ús de Drons per a transport de material d’emergències, medicaments i mostres de laboratoris.

La Comunitat Valenciana ha acollit este dilluns el primer transport experimental de material sanitari amb dron fet a Espanya dins de l’entorn urbà i el segon a Europa. Es tracta de l’enviament de diversos productes sanitaris realitzat des de Fira València, on es troba el recinte que la Generalitat usa com a magatzem d’esta mena de material davant la pandèmia de la Covid-19, fins a l’hospital Arnau de Vilanova d’esta ciutat, un trajecte que s’ha dut a terme en uns tres minuts.

El vol entre Fira València i l’hospital Arnau de Vilanova, en el qual s’ha traslladat un kit de primera intervenció Covid, una màscara, guants, ulleres, bus i un test ràpid, l’han completat altres dos. Per a possibilitar els tres recorreguts s’ha establit un Lloc de Comandament Avançat (PMA), gestionat i coordinat per l’Agència Valenciana de Seguretat i Respostes a les Emergències en col·laboració amb la UPV.

El segon dels vols ha transportat des de l’hospital comarcal Francesc de Borja de Gandia fins al centre de salut El Grau i la residència de majors Solimar Daimús diferent material sanitari i mostres biològiques, mentre que amb l’altre s’ha emportat equipament des de l’aeròdrom de Siete Aguas (València) a diferents zones rurals de l’entorn.

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit l’acte convocat per a realitzar el vol des de Fira València al costat de les conselleres d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; la de Sanitat, Ana Barceló, i Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la delegada del Govern, Gloria Calero. Així mateix, han assistit el rector de la UPV, Francisco Mora; el director general de Fira València, Enrique Soto, i representants d’emergències i cossos policials entre altres.

En este projecte, en el qual han intervingut més de cent persones de vint institucions i empreses, posa a l’abast del sistema sanitari una nova manera de transport que permet resoldre necessitats logístiques de “manera ràpida i fiable”. 

- Publicitat -

A més de la rapidesa d’este transport, cal destacar que entre els seus avantatges està també que no és necessari el contacte entre emissor i receptor, no dependre d’infraestructures terrestres i no ser contaminant. En vols com els d’este dilluns es poden traslladar entre 5 i 9 quilograms de material i ha avançat que s’estudia ja dins de l’àmbit sanitari la possibilitat de transportar òrgans per a trasplantaments.

En el projecte també participa la Secretaria d’Estat del Ministeri de l’Interior, amb un programari denominat SEGLE-CD, que permet controlar l’espai aeri per a detectar drons intrusos en l’operació i, fins i tot, inhibir-los i baixar-los a terra.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,321FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Malestar en les xarxes socials per un vídeo que insinua l’afinitat política dels estudiants candidats a les eleccions de l’UJI

La publicació és d'un nou grup d'estudiants "independents" que baix les sigles PEI-CiT denúncia les "propostes populistes" d'altres candidatures que apunten a millorar aspectes, com la baixada les taxes universitàries, sobre les que "no tenen competència".

Sanitat registra 1.815 nous casos de coronavirus i 1.647 altes en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 207 a Castelló; 540 a Alacant i 1.068 a la província de València.

Segueix avant la denúncia presentada contra el contractista Enrique Ortiz per sobrecostos en les obres del teatre Calderón

L'Audiència Provincial admet el recurs de l'Ajuntament contra l'arxivament de la causa pels sobrecostos en les obres del Calderón

Benicarló regularà la utilització agrícola de fangs procedents de la depuració d’aigües residuals

La modificació de l'Ordenança també inclou la regulació de les explotacions apícoles, que, d'acord amb la normativa autonòmica, han de comptar amb l'autorització pertinent.

L’UJI commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Universitat Jaume I de Castelló ha commemorat el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb diverses activitats per a conscienciar la comunitat universitària sobre aquesta epidèmia que encara constitueix un problema de salut pública a escala mundial.
- Advertisement -

: Valencià