Dues persones detingudes per maltractament animal i robatori amb força

La parella podria es dedicava a la cria i venda il·legal de cadells de gossos de les denominades races potencialment perilloses.

Dins dels serveis establits per la Guàrdia Civil d’Oliva per a evitar el comerç il·legal en l’àmbit animal caní, es va tindre coneixement que una parella podria estar dedicant-se a la cria i venda il·legal de cadells de gossos de les denominades races potencialment perilloses i que es trobaven en condicions insalubres i en estat d’abandó a Oliva.

Per això s’inicie l’operació ROTNA per part dels agents de la Guàrdia Civil d’Oliva, a fi de poder localitzar, identificar i detindre als autors d’estos fets delictius.

Rovira  

La fase d’explotació va culminar quan els agents van detindre a un home i una dona de 23 i 36 anys respectivament i de nacionalitat espanyola, per un presumpte delicte de robatori d’amb força d’una gossa de raça sostreta en 2017 a Gandia, la gossa era utilitzada per a parir cadells de raça per a després ser venuts de forma il·legal i un altre delicte de maltractament animal pel mal estat dels animals.

La gossa de raça sostreta esta valorada en més de 2.000 euros i va ser retornada al seu legitime amo.

A més es va descobrir que a la gossa li havia sigut extret el corresponent xip identificatiu a fi que no fora reconeguda com a sostreta.

Les diligències instruïdes han sigut entregades en el Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Gandia.

PublicitatJuega Limpio Orihuela