21.4 C
Valencia

Economia autoritza al parc eòlic de Cofrents vendre l’energia renovable al mercat elèctric

Amb una potència total d'uns 50 megavats podria proveir de subministrament elèctric a prop de 64.000 llars.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Conselleria d’Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball ha autoritzat que el parc eòlic de Cofrents quede inscrit en el registre d’instal·lacions de producció, un pas imprescindible per poder vendre l’energia renovable que genere al mercat elèctric, és a dir, a consumidor.

El parc eòlic de Cofrents té 13 aerogeneradors amb una potència total de 49,79 MW, la màxima que pot permetre la Generalitat. Esta quantitat podria abastir de subministrament elèctric a prop de 64.000 llars.

- Publicitat -

Per a la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, l’autorització significa “una aposta clara de la Generalitat per a les energies renovables seguint el camí de la transició ecològica i, des de la Conselleria d’Economia Sostenible, tenim clar que hem de seguir impulsant este tipus d’energia neta basada en recursos sostenibles”.

El parc eòlic de Cofrents és el primer a què se li dona permís per comercialitzar energia renovable des de 2012. En este sentit, el juliol de 2017 el Consell va canviar el model del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana heretat del govern anterior de 2001, eliminant barreres d’entrada com el concurs eòlic.

- Publicitat -

Este parc està enquadrat a la zona 10 del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana. La ubicació definitiva la va triar l’empresa adjudicatària seguint criteris urbanístics i mediambientals.

Els nivells de vent i la distància amb la subestació de la central hidroelèctrica de Cofrents, amb capacitat per evacuar a la xarxa elèctrica la potència generada, van convertir en idònia la instal·lació en esta zona.

- Publicitat -

Actualment hi ha instal·lats 1.243 megavats d’energia eòlica a la Comunitat Valenciana. Juntament amb altres projectes eòlics en marxa i el gran interés que ha despertat en la comunitat l’energia fotovoltaica, la Conselleria d’Economia Sostenible espera contribuir des de la Comunitat a complir amb els ambiciosos objectius amb els quals Espanya s’ha compromés en el Plan Nacional Integrado de Energía y Clima (PNIEC) per a 2030.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,024FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’atur augmenta després de l’estiu a Alacant

L'atur puja en 16.900 persones a Alacant.

Xixona celebra la Fira del Torró de manera virtual per les restriccions sanitàries

La situació sanitària impedeix que la Fira es realitze de manera presencial, per la qual cosa les persones interessades podran adquirir els torrons i dolços nadalencs a través d'una pàgina web que estarà habilitada pròximament.

L’hospital de la Ribera a punt de col·lapsar amb pacients en corredors d’Urgències

El sindicat CSIF alerta de la "caòtica situació" i assenyala que fins a 30 pacients esperen "pendents d'un llit per a ser ingressats".

Detinguts un pare i el seu fill a Gandia per agredir-se mútuament

El progenitor va realitzar un tall en l'avantbraç al seu descendent amb una navalla.

Educació suma noves actuacions del pla Edificant en 20 centres

Edificant inclou el nou institut de Moncofa i la construcció de l'IES Álvaro Falomir (Almassora), el CEE Baix Maestrat (Vinaròs) i els CEIP Hispanidad (Santa Pola), Eugenio Martí (Benicull) i Mare de Déu del Patrocini (Foios).
- Advertisement -

: Valencià