domingo, 16 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Economia denuncia un portal d’ocupació que actua com a agència de col·locació sense estar registrada de manera legal

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball denunciarà davant la Inspecció de Treball un portal d’ocupació que es publicita en Facebook i Internet i que està actuant com a agència de col·locació sense estar registrada legalment, així com per publicar oferisques “discriminatòries i sexistes”.

La Direcció General de Treball ha pres aquesta determinació després de la denúncia de particulars davant una oferta d’ocupació publicada en el portal ‘Ofereixes d’Ocupació de Castelló’, que cercava “xiques molts micos per a tenda de gominoles i gofraria”.

Així, el Servef considera que aquest tipus d’anuncis, a més de ser “denigrants” vulneren principis bàsics constitucionals. Així, recorda que l’article 35 de la Constitució Espanyola “al·ludeix al dret de treballar sense fer-és discriminació per sexe o edat”.

De la mateixa manera, la Direcció General de Treball considera que la intermediació en el mercat laboral “no pot produir un benefici econòmic”, excepte en les agències de col·locació privades degudament registrades.

Treball considera que, malgrat que el portal denunciat s’escuda que “únicament arreplega i recopila els oferisques d’ocupació de tercers”, és responsable, ja que està realitzant una intermediació encoberta en el moment en el qual publica els oferisques d’ocupació amb una referència i sol·licita currículums.

Finalment, el Servef recomana a la ciutadania acudir sempre a les ofertes d’ocupació dels Serveis Públics d’Ocupació, que garanteix el control i la fiabilitat de les demandes d’ocupació per part de les empreses, així com a les agències de col·locació registrades legalment.

Últimas noticias

Contenido relacionado