20.3 C
Valencia

Benicàssim rep una distinció de Ecovidrio per aconseguir incrementar un 9% el vidre arreplegat a l’estiu

Per tercer any consecutiu, el municipi ha batut el seu propi record i segueix sumant en les estadístiques de recollida i reciclat de vidre. En total 109 establiments hosteleros es van sumar a la campanya estival.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, ha mostrat la seua satisfacció per demostrar la “gran conscienciació ambiental que hi ha en el municipi i que ens situa com a exemple a seguir per a aconseguir una ciutat sostenible i respectuosa amb el seu entorn. Superar el quilos de vidre arreplegat durant l’estiu, un any més, significa que estem fent les coses ben i anem per bon camí per a evitar la generació de residus desproporcionada”.

Marquès ha apuntat que “nosaltres som un municipi turístic on nostra imatge i la qualitat del nostre entorn és vital per a seguir mantenint el gran nivell de qualitat de vida que ostentem. Per açò invertim molts esforços a millorar el nostre medi ambient i portar avant polítiques de sostenibilitat en tots els àmbits del municipi, i, principalment en l’abocament i recollida de residus. Per açò, aquesta notícia és tan important i d’ella tots els ciutadans, per la seua implicació, poden sentir-se satisfets”.

Benicàssim ha rebut el guardó ‘Iglú Verd’ per haver superat la xifra de reciclat de vidre respecte a l’any anterior. El premi és un reconeixement al compromís de ciutadans i professionals hosteleros amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat. L’alcaldessa ha rebut el “Iglú verd” de les mans de Manuel Sala, tècnic de zona de Ecovidrio.

L’Ajuntament de Benicàssim han aconseguit reciclar 337 tones de vidre durant l’estiu, un 9% més que en el mateix període de l’any anterior. Per a aconseguir aquesta xifra, segons ha explicat l’alcaldessa, “ha sigut imprescindible la sensibilització i col·laboració de tots els ciutadans i especialment, l’establiments d’hostaleria que enguany, s’han bolcat en la campanya ja que han sigut 109, la qual cosa s’havien sumat com a participants en la iniciativa de 2018”.

- Publicitat -

Aquesta acció s’ha emmarcat dins del pla integral ‘Pren nota, recicla vidre’ de l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya, Ecovidrio.

Cal destacar que, solament durant l’estiu s’arreplega el 30% del total del vidre anual. Així, segons últimes dades relatives a 2017, els ciutadans de Benicàssim van reciclar un total de 468.215 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 26,1 kg. Respecte a la taxa de contenerización, Benicàssim se situa amb una mitjana 116 habitants per contenidor, explicant en l’actualitat amb un total de 155 iglúes per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,322FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Barceló: “Falta concretar si les 10 persones màximes pel Nadal seran d’una o de dos unitats de convivència”

Les declaracions de la consellera de Sanitat en la seua visita d'este dilluns a Castelló deixen enlaire si serà o no possible la reunió per les festes de persones que no convisquen habitualment.

22 milions més d’euros en el pressupost de la Diputació que supera els 168 milions

Reconstruir Castelló, Impulsar, protegir i fer més sostenible la província són els quatre eixos fonamentals en què s'estructuren els comptes pel 2021 que hui s'han presentat.

Turisme presenta a les empreses de restauració de la Comunitat al segell L’Exquisit Mediterrani

Francesc Colomer ha presentat a través d'un seminari web l'esborrany del manual per a adherir a les empreses de restauració al segell L'Exquisit Mediterrani.

Investiguen a una persona per l’enverinament de dos gats a Castelló

S'han localitzat els cadàvers de dos gats, un d'ells tenia propietari.

Peníscola al costat de Labora i Diputació destinen més de 193.000 € a programes d’ocupació

La regidoria de turisme ha destinat 92.000 € en un Pla d'Ocupació Local per a informadors en platges i via pública.
- Advertisement -

: Valencià