30.8 C
Valencia

Castelló pagarà els 16,8 milions de Borrull i rebrà 4,8 ‘en espècies’

Cal recordar que el nou edifici, destinat a serveis de l'àrea social serà un 66% per ús municipal i un 33% per ús de la Generalitat que ara haurà de compensar a l'ajuntament els quasi 5 milions d'euros de diferència respecte de les previsions inicials del projecte.

- Publicitat -AVL

Els 16,8 milions del nou edifici de Borrull els assumirà l’ajuntament de Castelló. A canvi, la Generalitat li cedeix a la ciutat l’edifici i terrenys actuals, baix la figura jurídica de “permuta a canvi d’obra futura” i una vegada conclosa l’obra es mantindrà el repartiment del 66% pel consistori i el 33% pel govern autonòmic que ubicarà allí serveis vinculats a l’àrea social.

Amb tot, però, els 16,8 milions previstos després de la redacció del projecte per part dels tècnics de la Conselleria estan 4,8 milions per damunt de la xifra “estimativa”, segons ha puntualitzat el regidor d’urbanisme, Rafa Simó, de la que es va parlar inicialment. Per això, el portaveu de l’equip de govern, ja ha deixat entreveure que “hi ha propostes sobre la taula perquè la Generalitat compense eixa diferència”.

La manera en com es retornarà eixos prop de 5 milions “a la ciutadania” no ha transcendit. Encara que Simó ha insistit que es tracta d’un compromís de la Generalitat i eixe retorn “el que està clar és que no tindrà a veure amb altres projectes que ja s’estan fent”. Sí que s’ha fet menció, en canvi, a la “creació d’una mesa de treball de comissió de Patrimoni” entre ambos administracions que tal vegada podria plantejar propostes compensatòries ‘en espècies’. És a dir, una via que deixa la porta oberta a compensar a Castelló mitjançant algun dels patrimonis, edificis o espais, que encara té la Generalitat a la capital de la Plana.

Siga com siga, la realitat és, segons he afirmat el portaveu, que este projecte “dóna a la ciutadania un edifici tancat des del 2004”. Pel que fa al seu ús, com avançara ja la mateixa alcaldessa, Amparo Marco, la idea és “oferir als ciutadans un espai on puguen trobar en un mateix edifici serveis integrats per facilitar-lis les gestions i evitar anar d’un lloc a un altre”.

TERMINIS PER ESTRENAR EL NOU EDIFICI

Després de la reunió que va mantenir este dimecres l’alcaldessa de Castelló a València per concretar els detalls d’esta ‘permuta’, ara només queda que es signe l’operació definitivament per ambdues administracions. Això suposarà que el projecte que eixirà per 16,8 milions, tindrà ja una part d’esta quantitat prevista en els pressupostos d’enguany encara pendents. I que una vegada s’adjudique i se facen els tràmits pertinents contempla un període d’execució de 22 mesos.

Dit d’una altra manera: el 2022, podria estar finalitzada l’obra, si es compliren tots els terminis. Tot i això, encara faltaria dotar-la d’equipament, una partida que tampoc s’ha confirmat si podria formar part o no dels 4,8 milions que la Generalitat ha de retornar a Castelló per eixa ‘permuta a canvi d’obra futura’ per la qual Castelló haurà de disposar, d’una manera u altra, d’eixos 16,8 milions en què s’ha quantificat l’obra de l’edifici de Borull.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,758FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Generalitat es compromet a construir la rotonda de la Ratlla del Terme

La Subdirecció General de Mobilitat redactarà el projecte bàsic que servirà per a planificar l'execució de la rotonda. Posteriorment, serà també la Generalitat qui s'encarregarà de la construcció.

Benicàssim continua amb els tractaments contra mosquits en aigua estancada

El consistori actua en les zones on s'ha acumulat aigua i ha proliferat l'aparició de larves

Oberta la preinscripció per a les activitats esportives municipals d’Alcalà-Alcossebre

Es manté l'oferta de classes d'aeròbic, step, pilates, ritmes llatins, taitxí, ioga i manteniment en Alcalà i Alcossebre

Educació rectifica i permet l’entrada als col·legis a la terapeuta ocupacional però no a les infermeres escolars

La terapeuta va rebre l'autorització després de la reunió de Ballester amb les mares dels alumnes a diversitat funcional

Cullera manté la programació cultural prevista fins a final d’any

El consistori reactiva dos dels sectors més afectats pel coronavirus amb el Circuit Teatral, el Café Teatre i Cullera a Escena i amb una amplia programació musical
- Advertisement -

: Valencià