martes, 28 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Educació activa el procés per a oferir al professorat estades lingüístiques a Irlanda i el Regne Unit aquest estiu

Educació té com a objectiu prioritari que el professorat valencià puga conéixer i actualitzar les eines metodològiques pròpies de l’ensenyament d’anglés i en anglés en un context intercultural d’immersió lingüística que facilite el desenvolupament de la competència comunicativa en llengua anglesa.

S’oferiran un total de sis-centes places per a la realització d’estades, distribuïdes en funció de l’etapa educativa i de l’àrea en què el professorat impartisca la docència. La distribució de les places serà de 250 places per als docents d’Educació Infantil, 200 per al professorat d’Educació Primària, i 150 per al professorat d’Educació Secundària. S’han reservat més places en Educació Infantil, ja que el decret de plurilingüisme s’implantarà en aquesta etapa educativa el pròxim curs 2017-2018.

Per a la realització de les quatre setmanes d’estada hi haurà dos períodes de realització. El primer es durà a terme durant el mes de juliol del 2017, i el segon, durant el mes d’agost del 2017.

L’estada inclourà transport, allotjament i manutenció, sense cap cost per als participants. A més, durant les quatre setmanes d’estada a l’estranger es realitzarà un curs d’un mínim de 25 hores setmanals i un màxim de 15 alumnes per classe, també sense cap cost. Els participants també disposaran d’un segur de viatge per a cobrir possibles incidències.

Cal destacar que aquesta oferta formativa forma part del Pla de Xoc de Formació Lingüística del Professorat per a acompanyar als docents en l’aplicació del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic.

Aquest pla de xoc de formació del professorat compta amb altres mesures, com la reserva de places per a docents en les EOI en diferents modalitats de cursos formatius. Concretament s’han reservat 5.260 places de formació en anglés per al professorat valencià.

A més, també es comptarà amb 1.500 places de formació a la carta en anglés i en valencià amb necessitats específiques segons els centres educatius i s’amplien les places per a obtenir la capacitació lingüística en llengües que es realitzen en els CEFIRE per al pròxim curs, fins a les 3.000, un miler més que en l’actualitat.

Aquest paquet de mesures se sumisca a l’anunci ja fet per la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport mitjançant el qual, per primera vegada, s’ofereix la possibilitat a estudiants Erasmus de realitzar pràctiques en centres educatius valencians, amb l’objectiu d’afavorir de manera eficaç el plurilingüisme i elevar efectivament el nivell de comprensió i expressió oral en llengües estrangeres en el sistema educatiu valencià, tant amb dinàmiques de grup amb professorat com en les aules amb l’alumnat.

El termini de presentació de sol·licituds comença el 29 de maig i finalitza el 7 de juny de 2017. El professorat pot realitzar les sol·licituds en aquest enllaç: d’aquesta convocatòria en la web de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport: http://avalua.edu.gva.es/formularis/index.php/916838?lang=ca-valencia

Últimas noticias

Contenido relacionado