28.2 C
Valencia

Educació garantirà l’activitat formativa no presencial en coordinació amb els centres educatius

Amb l'objectiu de facilitar tota la informació sobre les instruccions en relació al COVID-19 dictades per Educació de la Generalitat, s'ha creat una web informativa per a tota la comunitat educativa.

- Publicitat -AVL

La Conselleria d’Educació, davant la situació de suspensió temporal de l’activitat acadèmica i formativa presencial de l’alumnat en tots els centres educatius valencians sostinguts amb fons públics des del 16 de març pel coronavirus, ha enviat a les direccions de tots els centres educatius unes instruccions garantir l’activitat formativa no presencial.

Amb l’objectiu de facilitar tota la informació sobre les instruccions en relació al COVID-19 dictades per Educació de la Generalitat, s’ha creat una web informativa per a tota la comunitat educativa (http://www.ceice.gva.es/va/covid-19) i s’han fixat “les formes més adequades d’establir una comunicació fluida amb les famílies”, ha indicat l’administració en un comunicat.

A més, s’han detallat mesures per a implementar les “formes d’interacció que es consideren més adequades per a l’alumnat, tenint en compte totes les possibilitats oferides per les TIC, a partir de les plataformes i mitjans oferits per Educació, entre els quals destaquen Mestre a Casa, Web Família i el programa ‘Aules”.

Es disposarà “en tot moment” del suport de la Inspecció d’Educació, el personal dels centres de formació, innovació i recursos educatius (CEFIRE), les direccions territorials d’Educació i les direccions generals amb competències en matèria d’educació, ha assegurat la Conselleria.

Una vegada definides les dinàmiques de treball en cada centre educatiu, la direcció del centre determinarà les tasques que s’han de desenvolupar que requerisquen presència física de part del personal i les que es poden desenvolupar a través de sistemes de treball a distància o semipresencial. En funció d’estes decisions, establirà l’horari de treball que s’ha de desenvolupar en el centre i el que es pot desenvolupar des del domicili.

La direcció dels centres, amb la col·laboració del conjunt del professorat, ha de coordinar la planificació de la programació lectiva durant el període de no assistència al centre de l’alumnat i establir el calendari de les reunions necessàries per a garantir la coherència de la resposta educativa donada pel centre en relació amb els diferents nivells i ensenyaments oferits.

També es prestarà una especial atenció a l’alumnat que s’està preparant per a les proves d’accés a la universitat (PAU). A més, els tutors i les tutores de cada grup d’alumnat, sota la supervisió de la direcció d’estudis, es responsabilitzaran de la coordinació i organització de la planificació de les tasques lectives dels seus corresponents grups que es programen per a seguir des de casa.

PRIVACITAT DE LES DADES DELS ALUMNES
La Generalitat ha destacat que totes les plataformes i ferramentes digitals de la Conselleria estan desenvolupades a partir de programari de codi obert” i que “això fa, segons subratllen experts internacionals en Internet transparent i en ètica de les dades com Manuela Battaglini, que el territori valencià siga, ara com ara, l’única regió d’Europa que protegeix la privacitat dels seus estudiants en Internet”.

Això és possible perquè les ferramentes i plataformes web que utilitzen els centres educatius públics no permeten l’accés a les dades i l’activitat de l’alumnat i, per tant, esta informació no pot ser utilitzada per cap companyia tecnològica per a confeccionar perfils de l’alumnat i comercialitzar-los.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló tindrà un Pla Director per a proveir d’aigua potable a tota la província amb un “canvi de model de gestió”

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat en el seu compromís amb la Diputació Provincial per desenvolupar este projecte que s''han acabat "els temps de les obres no planificades o pegats per qüestions partidistes en l'aigua".

Sanitat invertirà 36 milions d’euros en l’ampliació de l’Hospital Marina Baixa

Es tracta d'una superfície construïda de 32.714 m² destinats a serveis assistencials flexibles, eficients i humanitzats.

Els sindicats demanen un protocol perquè en qualsevol aula amb un contagi de coronavirus facen tests a tots els alumnes

CSIF explica que existeix una elevada inquietud entre professionals docents, alumnat i famílies per la falta d'un criteri unificat referent a això.

Alfafar inicia la campanya de recollida d’arròs

La campanya es realitzarà en les 840 hectàrees que conformen la Marjal d'Alfafar.

Cevisama celebrarà la seua pròxima edició del 24 al 28 de maig de 2021

Fira València retarda la pròxima edició de Cevisama a maig de 2021.
- Advertisement -

: Valencià