La regidoria d’Educació dotarà a les AMPES de fons per adaptar les ‘escoletes d’estiu’ dels col·legis de Castelló

Les tasques de neteja i desinfecció dels centres educatius acaben hui amb els tres últims col·legis de la ciutat i Francesc Mezquita planteja habilitar punts físics d'assistència pels processos d'admissió d'alumnat, a partir del 8 de juny.

El regidor d’Educació a l’ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha indicat a Actualitat Valenciana que en cas que els centres educatius de la ciutat acolliren, els pròxims mesos, escoletes d’estiu, “la regidoria dotarà a les AMPES de subvencions perquè puguen comprar el material necessari per a l’adaptació a les noves mesures que es determinen”.

Així, a més de les tasques de neteja i desinfecció dels centres educatius “que acaben hui amb els tres últims col·legis” ha indicat Mezquita este divendres, i que suposa que el centres “estan a punt per a rebre les indicacions que corresponga”, la regidoria d’Educació també assumirà algunes altres mesures en ternes d’adequació dels centres com per exemple les mampares en secretaria o altres elements que siguen necessaris.

Tot i això, respecte al futur de l’apertura dels col·legis, Mezquita s’ha mostrat prudent i he recordat que les directrius se marquen des de Conselleria encara que per exemple ha reconegut que estos dies, en determinats casos, s’han obert els centres per a aquelles persones que necessiten comunicar-se en presencialment o recollir o lliurar materials, con el cas d’algunes tauletes, quan ha estat necessari i respectant les normes estipulades.

Francesc Mezquita. imatge arxiu)

Amb la incertesa de dates sobre la taula, des de la regidoria d’Educació de Castelló, Mezquita assegura que dels aproximadament “mig milió d’euros de què se sol disposar per les tasques de manteniment dels centres, encara queda una part tot i estar al mes de maig. Però que si en el mes de setembre si hem de fer una modificació de crèdit, la farem per poder arribar a cobrir el que corresponga”.

ADMISSIÓ DE NOUS ALUMNES

Pel que fa al procés d’admissió de nous alumnes, que es farà de forma telemàtica, com ja es va anunciar des d’un primer moment, Mezquita ha indicat que li agradaria que els centres “pogueren estar oberts a partir del dia 8 de juny perquè es poguere habilitar un canal per fer l’admissió assistida”. Es a dir, que aquelles persones que ho necessitaren tingueren la possibilitat d’acudir a alguns punts habilitats i gestionar eixes sol·licituds d’admissió telemàtiques però amb ajuda de personal.

De fet, ha recordat que ja es va acordar que Conselleria i Regidories d’Eduació col·laborarien en l’escolarització, com ho fan sempre, i per això, Mezquita considera la possibilitat d’ajudar als pares a realitzar un procés, que per alguns pot resultar complex mitjançant una assistència presencial, podria ser eixa forma efectiva de col·laboració donades les circumstàncies actuals.