27.3 C
Valencia

Educació impartirà als instituts l’assignatura Cultura Digital en anglés

Esta matèria posarà especial èmfasi en compartir eines per a previndre i combatre el ciberassetjament i fer un ús conscient i segur de les xarxes socials entre l'alumnat.

- Publicitat -AVL

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport està preparant el contingut curricular d’una nova matèria de coneixement, Cultura Digital, com a assignatura optativa en l’etapa de l’ESO a partir del pròxim curs.

Esta nova matèria es podrà fer efectiva en qualsevol dels quatre cursos de l’ESO, s’impartirà en anglés, serà optativa i s’oferirà a l’espai lectiu de projecte interdisciplinari.

Des de la Conselleria d’Educació s’ha considerat important impulsar esta innovadora matèria de coneixement, única a l’Estat, perquè es viu en un món digital en el qual les tecnologies han modificat la manera de relacionar-se i comunicar-se, d’accedir a noves oportunitats professionals i, per descomptat, de formar-se professionalment.

Així mateix, és una matèria en què es pretén donar especial incidència a la formació de l’alumnat per a la prevenció del ciberassetjament escolar, així com el coneixement d’estratègies de seguretat.

També serà una assignatura que aprofundirà especialment, en l’ús conscient, segur i responsable de les xarxes socials per part de l’alumnat i en la prevenció de comportaments addictius en l’ús d’estes.

Serà un espai de treball també per a desenvolupar capacitats per al futur del món laboral en l’era digital, així com d’aprenentatge per a detectar continguts falsos.

En este sentit, i atés que els continguts tenen una relació directa amb la proliferació d’informació procedent d’un món global en què l’ús de l’anglés és d’un ampli abast, Educació està preparant esta matèria perquè s’impartisca en esta llengua i aprofundisca en un altre dels propòsits educatius: assegurar el contacte amb l’anglés per part de l’alumnat d’una manera naturalitzada per la gran proliferació de continguts en anglés en els entorns digitals.

Per tant, esta matèria s’impartirà per professorat de l’especialitat d’Anglés dels instituts valencians i hi podran col·laborar amb el professorat d’altres matèries, com ara Tecnologia o Informàtica.

L’alumnat treballarà per projectes, que inclouran la investigació, la creativitat, la presa de decisions, l’ús d’estratègies i la comunicació en formats diversos, etc.

Per a l’elaboració dels continguts s’està disposant de la col·laboració d’un equip d’investigació expert en continguts transmèdia i d’identitat digital, així com l’assessorament d’experts de la Policia Nacional en temes relacionats amb el ciberassetjament i els delictes tecnològics.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,708FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Moncofa sol·licita a la Generalitat que inicie ja les obres del centre de salut i l’ampliació de serveis

L'alcalde es reuneix amb representants de Conselleria per a conéixer la marxa d´este projecte tan important per al municipi.

Detenen a una dona per maltractar a l’anciana a la qual cuidava al seu domicili

La sospitosa va propinar puntades a la víctima, de 90 anys i malalta d'Alzheimer.

Onda reinventa la Fira de Sant Miquel i suma nous comerços

Tendes d'electrodomèstics, de ceràmica artística o d'esports s'han sumat enguany a esta fira del comerç que en lloc de concentrar les casetes d'expositors en un mateix lloc planteja una ruta per les tendes amb sortejos de vals regal.

Una línia de Tram connectarà Alacant amb l’hospital de Sant Joan

Ximo Puig ha anunciat esta mesura en el Ple de les Corts Valencianes.

El Poble Nou de Benitatxell elimina els envasos de plàstic d’un sol ús

S'han instal·lat màquines dispensadores d'aigua en tots els edificis municipals.
- Advertisement -

: Valencià