2:36 am - Wednesday, 12 August 2020

Educació assumirà al personal educador no docent per a reforçar l’atenció inclusiva

- Publicidad -Reciplasa

Marzà ha avançat que durant el curs 2019-2020 es notarà "moltíssim que aquests recursos que abans es quedaven en les etapes d'Infantil i Primària, acompanyaran a l'alumne en Secundària"

SaguntaEscena
L'Alcora
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La Conselleria d’Educació va assumir el personal no docent que treballa en els centres escolars i que fins a hora depenia de la Conselleria de Justícia i Administració Pública. L’objectiu és fer-se càrrec d’aquests educadors, que acompanyen a l’alumnat amb necessitats educatives específiques, per a “agilitar” totes les qüestions referents a la seua organització i “reforçar l’educació inclusiva”.

Així ho ha assegurat el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, en una entrevista concedida a Europa Press en la qual ha recordat que el traspàs del personal educador al seu departament és una reivindicació de tota la comunitat educativa.

Marzà ha situat l’educació inclusiva com una de les “potes” fonamentals de l’acció que pretén desenvolupar la Conselleria durant aquesta nova legislatura. De fet, hi ha una Direcció General centrada en aquesta matèria.

“Havíem fet el marc teòric, amb l’aprovació del Decret d’Educació Inclusiva, però ara cal desenvolupar-lo i el primer salt que donarem és la integració del personal no docent, unes 1.500 persones”, de manera que, a més de pagar el salari, alguna cosa que ja feia, a partir d’ara la Conselleria de Marzà serà l’encarregada de la gestió d’aquests professionals, la qual cosa facilitarà qüestions com les substitucions.

A més, el responsable de política educativa del Consell ha recalcat la rellevància dels educadors que “acompanyen als alumnes en situació de major dependència” i aquesta serà una manera que “s’integren en el dia a dia d’una forma més directa i que formen part de l’equip dels centres des de l’inici”.

“És important que totes les persones que treballen en un centre compartisquen la mirada educativa i el fem també pensant en les famílies perquè volem que puguen tindre l’atenció a la diversitat necessària i amb una organització millor i global feta des de la Conselleria d’Educació”, ha postil·lat.

Dins d’aquesta “aposta claríssima” per l’atenció a les diverses característiques de l’alumnat, el conseller ha subratllat l’augment de personal en recursos com les Aules de Comunicació i Llenguatge (CyL) i Pedagogia Terapèutica, entre altres.

A més, ha avançat que durant el curs 2019-2020 es notarà “moltíssim que aquests recursos que abans es quedaven en les etapes d’Infantil i Primària, acompanyaran a l’alumne en Secundària”.

En aquest sentit, ha assegurat que quan va accedir al càrrec, “l’atenció inclusiva tenia un cert nivell de desenvolupament en Infantil i Primària, però absolutament res en Secundària”. “Ara, hem coordinat millor, encara cal millorar, perquè aquesta atenció no es perda en el salt a la Secundària”, ha agregat.

INNOVACIÓ
Vicent Marzà també ha destacat que l’organigrama de la Conselleria inclou una Direcció General d’Innovació, àrea que s’ha marcat com a prioritària.

Així, ha declarat que es concediran ajudes per import de 3,2 milions d’euros a la innovació centrades “en tres eixos bàsics: la coeducació, on ja s’han fet passos com els patis coeducadors, però cal augmentar; la connexió entre educació i cultura a través del foment de la lectura i l’activitat física”.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

La Comunitat Valenciana detecta 252 nous casos de coronavirus, 17 brots i una defunció

La majoria dels pacients ingressats superen els 35 anys i quasi el 43% és major de 65 anys

Declarat un altre brot de coronavirus a Dénia per una reunió social

La Conselleria de Sanitat confirma que hi ha almenys 3 casos a la localitat amb origen social.

Declarat un brot de coronavirus a Alboraia per una reunió social

La Conselleria de Sanitat confirma que almenys hi ha 3 persones infectades per origen social.

Una reunió social provoca un brot de coronavirus a la Pobla de Vallbona

La Conselleria de Sanitat confirma que hi ha almenys 5 infectats amb origen social.

Uns turistes provoquen un brot de coronavirus a Bétera

La Conselleria de Sanitat confirma que els 4 casos confirmats són d'origen vacacional.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià