Educació convoca les beques salari del curs 2018-2019 per 14.000.000 euros

El període per a sol·licitar la beca salari, finalitza el 5 d'octubre

Beques salari
Actualitat Valenciana

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat la convocatòria de les beques salari lligades a la renda per a la realització d’estudis universitaris, destinades als estudiants de les universitats públiques valencianes per al curs 2018-2019.

El termini de presentació de les sol·licituds per a esta nova modalitat d’ajudes, a les quals es destinaran 14.000.000 euros, s’iniciarà demà i finalitzarà el 5 d’octubre. L’alumnat que sol·licite la beca ha d’omplir, per via telemàtica, el formulari de sol·licitud i presentar-lo en els registres de les universitats o en les dependències que preveu la Llei 39/2015.

Les beques salari, estan destinades als alumnes que inicien per primera vegada els estudis universitaris en el curs 2018-2019, així com als alumnes beneficiaris d’estes ajudes en les dues convocatòries anteriors.

Els beneficiaris disposaran d’un salari de fins a 600 euros mensuals per curs, que contribuirà a finançar la despesa que genera dur a terme estudis universitaris i impulsarà l’economia de les famílies amb nivells de renda escassos.

En estes ajudes, el llindar de renda que s’estableix per a famílies de quatre membres és de fins a 18.081 euros, i l’alumnat beneficiat s’ha de comprometre a complir el rendiment acadèmic que estableix la convocatòria.

L’objectiu de les beques salari és evitar l’auto exclusió i garantir que els estudiants que inicien els estudis puguen acabar la formació universitària amb un salari destinat a formar-se. D’esta manera, l’alumnat pot col·laborar amb la seua família aportant un sou pròxim al salari mínim interprofessional de fins a 600 euros durant els quatre anys de formació, sempre que supere acadèmicament els cursos.

Publicitat