9.6 C
Valencia

Educació reforça la plantilla de bidells i bidelles per l’inici de curs a Castelló

Mig centenar de professionals municipals ajudaran al compliment de les mesures de seguretat als centres.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, dirigida per Francesc Mezquita, incorpora per a l’inici del nou curs escolar nou treballadors i treballadores que faran tasques de bidells. Amb esta mesura, el consistori assegura que «cap centre es quede sense este perfil tan necessari per a la tornada de l’activitat a les aules» i que «el personal municipal també puga col·laborar en la posada en pràctica de totes les mesures higièniques i sanitàries establertes per a l’inici del curs lectiu».

Així ho ha explicat el regidor al capdavant de l’àrea, qui també ha informat que, amb estes incorporacions, la plantilla de bidells i bidelles disposarà de 50 professionals. Mezquita ha agraït la col·laboració de la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, a l’hora de fer possible este reforç de personal, ja que les noves contractacions s’han realitzat mitjançant un dels programes municipals d’esta àrea.

- Publicitat -

El fet de disposar de més personal simplificarà la supervisió dels accessos en les hores de més afluència d’alumnat als centres. En este sentit, el consistori ha prestat col·laboració a aquells que puguen necessitar alguna intervenció per tal de millorar o ampliar les vies d’accés per tal de garantir les distàncies interpersonals i evitar el contacte entre els grups de diferents nivells.

«Este inici de curs serà, sense dubte, un repte per a tota la comunitat educativa i per això, l’Ajuntament de Castelló estarà al seu costat per tal de facilitar la tornada a l’escola i de col·laborar en tot allò que siga necessari», ha explicat Mezquita. El regidor té previst reunir-se pròximament amb les famílies que fan ús dels serveis de transport facilitats pel consistori per explicar el protocol que hauran de seguir els xiquets i les xiquetes que utilitzen l’autobús escolar, el qual inclou mesures com l’assignació d’un seient fixe per a cada alumne.

- Publicitat -

L’Ajuntament de Castelló també reforçarà la neteja als centres educatius, amb un increment de 45.000 euros mensuals dels fons que hi dedica. Açò suposa un increment del 20% de la dotació pressupostària per tal de garantir la higienització de banys o poms de les portes fins a tres vegades al dia. El consistori també proveirà les escoles de gel hidroalcohòlic per tal de garantir una correcta higiene de les mans quan no siga possibles rentar-les amb aigua i sabó i per a complir amb la normativa que estableix que han d’utilitzar-lo totes les persones que entren al centre.

Cal recordar que la Regidoria d’Educació ja va instal·lar mampares a les recepcions on treballen zeladors i zeladores. El departament que dirigeix Mezquita ha actuat en més de 30 centres d’infantil i de primària i escoles d’adults per a situar estos elements de protecció.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,033FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Catadau celebra els 100 anys de la “tia Modesta”

En el dia d’ahir el seu fill, la seua nora i la seua neta li van regalar una tortà dedicà, un ram de flors i uns globus amb el número 100. També l’alcalde de Catadau i dos regidors van voler felicitar a Modesta i li regalaren altre ram de flors.

Sanitat confirma 1.606 nous casos de coronavirus i 7 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies, 242 nous a Castelló, 587 altes a Alacant i 777 a la província de València

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració per a instar el Govern a abordar una nova normativa de rebaixes

La iniciativa també sol·licita a Govern i Generalitat la posada en marxa de mesures urgents compensatòries per a l'impuls del comerç

Llíria tanca activitats culturals i parcs pel creixement de la covid-19

Entre altres decisions, s'adopta la suspensió durant 15 dies de les activitats culturals i la cessió d'espais municipals

València desaconsella que la gent major i població de risc acudisca als cementeris el cap de setmana

Ramón: “per favor, aprofiten per avançar la seua visita, ara que encara tenen uns dies abans de dissabte i diumenge per vindre”.
- Advertisement -

: Valencià