12.5 C
Valencia

Educació i l’Ajuntament de Castelló creen el projecte educatiu ‘L’escola dansa’

L'objectiu del nou projecte és fomentar la creativitat artística a través del treball cooperatiu entre les escoles i les bandes de música.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant la Direcció General d’Innovació Educativa, i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana han acordat crear un nou projecte, ‘L’escola dansa’. La nova proposta s’inspira en ‘L’escola canta’, una experiència de caràcter musical que van crear ambdues institucions el curs 2017-2018 i que hagué de cancel·lar-se a causa de la pandèmia.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha explicat que esta nova proposta “naix amb l’objectiu de reconvertir i mantenir viu l’èxit del projecte ‘L’escola canta’, el qual, en el context actual no es pot dur a terme en el seu format habitual, atés que l’OMS recomana evitar les activitats de cant en grup, circumstància que condiciona molt directament el projecte”.

‘L’escola dansa’ és el resultat de l’adaptació del projecte i es presenta com un exercici interdisciplinari en el qual conviuen la dansa, la música i l’audiovisual, amb un triple objectiu segons Marzà: “Fer un treball cooperatiu entre els centres educatius, les bandes de música i els ajuntaments; mantenir viva l’espurna creativa i artística de ‘L’escola canta’; i crear un producte artístic de qualitat que se sume a les iniciatives que pretenen mantenir viva la cultura als nostres pobles, en estos temps tan complicats per al sector cultural”.

Per la seua banda, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Francesc Mezquita, ha subratllat que “este projecte és un complement a ‘L’escola canta’ i celebrem que, una vegada més, Castelló siga pionera en la posada en marxa d’iniciatives d’esta índole”.

- Publicitat -

Mezquita també ha destacat que amb ‘L’escola dansa’ el professorat “podrà aprofundir en el treball de les competències artístiques, expressives i culturals, un fet que demostra com és de complet este nou programa que hem impulsat en col·laboració amb la Conselleria”.

‘L’escola dansa’ s’adreça, prioritàriament, a l’alumnat i el professorat tutor de 5é i 6é de Primària i al professorat de les especialitats de Música i d’Educació Física. El projecte compta, a més, amb la participació de la Banda de Música i del Conservatori Professional de Dansa de Castelló de la Plana. Ambdós s’encarregaran, d’una banda, de la selecció i enregistrament de les obres musicals, i de l’altra banda, de la creació de les coreografies.

- Publicitat -

Igualment, el Cefire específic d’àmbit Artisticoexpressiu, amb seu a la capital de la Plana, prepararà diferents materials didàctics (vídeos de les coreografies, àudios de les obres musicals seleccionades, etc.), que posarà a l’abast del professorat i de l’alumnat. A més, a partir de gener, programarà jornades semipresencials de formació adreçades al professorat per a difondre el contingut i l’esperit de ‘L’escola dansa’.

Innovació multidisciplinària des de Castelló

Tot i ser ‘L’escola dansa’ un projecte creat a la ciutat de Castelló de la Plana, els centres educatius de Primària d’arreu del territori valencià es poden sumar a la iniciativa. Totes les escoles participants tindran al seu abast els recursos didàctics preparats pel Cefire Artisticoexpressiu, i també la formació que s’hi oferisca.

Els centres educatius podran comptar amb la complicitat i el suport dels ajuntaments i de les bandes de música, sempre que la situació sanitària ho permeta. Si es materialitza esta col·laboració, les agrupacions musicals prepararan les obres musicals als seus respectius locals d’assaig i l’alumnat, per la seua banda, assajarà les coreografies als centres educatius. Posteriorment, si fora possible, escoles i bandes programaran algun assaig col·lectiu per a encarar amb solvència la interpretació conjunta del repertori escollit.

L’acte de cloenda del projecte es farà en espais oberts (patis de les escoles, espais municipals) i sempre tenint en compte les recomanacions sanitàries vigents pel que fa a l’aforament, l’ús de mascaretes, la distància de seguretat interpersonal d’1,5 metres, etc.

Tot i això, l’organització també preveu la possibilitat que els centres puguen sumar-se al projecte sense comptar amb la col·laboració de les bandes de música i, en eixe cas, farien servir els materials audiovisuals facilitats pel CEFIRE Artísticoexpressiu.

L’organització de ‘L’escola dansa’ té el propòsit d’enregistrar les representacions que es facen amb l’objecte d’editar un document audiovisual que reculla el resultat del treball fet.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,339FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Així serà el Nadal per als valencians: reunions de 10 persones i mobilitat els dies importants

El Consell vol evitar que Nadal, Cap d'Any i Reis desemboquen en una tercera onada de contagis.

Vila-real instal·larà les dues primeres bases d’aparcament i càrrega de patinets elèctrics com a prova pilot

L'Ajuntament de Vila-real ha adquirit, a través de l'àrea de Mobilitat de la Regidoria de Territori, dues bases d'aparcament i càrrega per a patinets elèctrics que s'instal·laran a manera de prova pilot per a donar resposta al creixent ús d'aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

Benicàssim encén el Nadal

L'encesa de l'enllumenat nadalenc marca l'inici de la campanya

Les empreses ondenses confien en l’agència d’inserció laboral per a cobrir més de 150 ocupacions

L'Ajuntament d'Onda inverteix 588.319,94 € per a reforçar el servei, augmentar la formació i les ajudes directes per a la contractació dels veïns d'Onda

Nules dona la benvinguda al Nadal amb l’encesa de l’arbre i l’enllumenat decoratiu

Es dona visibilitat a l’espot “Som la Llum del Nadal” amb el que es vol promocionar les compres al comerç local
- Advertisement -

: Valencià