11:46 am - Friday, 10 July 2020

Educació impulsa una comissió mixta amb ajuntaments i Fiscalia de Menors per a disminuir l’absentisme escolar

- Publicidad -Reciplasa

Proposa vincular la Renda Valenciana d'Inclusió al compromís de les famílies de garantir l'assistència a classe dels seus fills.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVLLa Conselleria d’Educació ha proposat la creació d’una comissió mixta integrada per este departament de la Generalitat, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Fiscalia de Menors amb l’objectiu de coordinar actuacions que servisquen per a reduir l’absentisme escolar.

Representants de la Conselleria han presentat el nou protocol global de prevenció i actuació per a combatre l’absentisme escolar a totes les parts que intervenen en la lluita contra este problema social. La pretensió recorda el departament de Campanar en un comunicat, és “reforçar la col·laboració entre Educació de la Generalitat, els ajuntaments i la Fiscalia de Menors a l’hora de disminuir l’absentisme i reduir l’abandó prematur de les aules”.

Amb esta premissa, la directora general d’Educació Inclusiva, Raquel Andrés, ha coordinat la trobada, en el qual han participat les direccions generals d’Infància i Adolescència, d’Acció Comunitària i Barris Inclusius, les dos de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i també la d’Administració Local, que depén de Presidència de la Generalitat, les Fiscalies de Menors d’Alacant, Castelló i València, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i el Consell Escolar Valencià.

La presentació del protocol, segons detalla Raquel Andrés, ha servit per a “desenvolupar un marc general de col·laboració interinstitucional per a disminuir les taxes d’absentisme escolar, fracàs escolar i d’abandó prematur”.

En esta línia, Educació de la Generalitat ha proposat la creació d’una comissió mixta que “facilite i assegure consensos, acords i convenis entre Consell, Federació Valenciana de Municipis i Fiscalia de Menors per a coordinar les actuacions”.

Així mateix, ha advocat en esta reunió inicial per mesures com garantir que en tots els municipis o mancomunitats existisca el Consell Escolar Municipal i que este dispose, tal com obliga la llei, amb una persona dels Servicis Socials, responsable de l’absentisme escolar.

Altres propostes llançades per Educació són l’establiment des de totes les institucions d’actuacions de prevenció de l’absentisme, comuns, campanyes informatives, acompanyament a famílies i a l’alumnat.

Educació de la Generalitat també demana que s’estudie vincular el cobrament de la Renda Valenciana d’Inclusió al compromís per part de les famílies perceptores de garantir l’assistència a classe dels seus fills i filles menors d’edat, i que treballen conjuntament les direccions dels centres educatius amb els agents socials dels ajuntaments respectius, tal com ja s’està realitzant en este moment en alguns municipis.

La Direcció general d’Educació Inclusiva proposa la resta d’organismes l’establiment de recursos i mesures específiques en les zones d’acció singulars i barris inclusius, com un educador social o un tècnic d’integració social (TIS) que realitze tasques específiques en estes zones, amb les famílies i conjuntament amb els centres educatius en l’aplicació d’este protocol, i amb l’acompanyament, suport i comunicació directa amb les institucions.

CLAUS DEL NOU PROTOCOL
El nou el protocol per a la prevenció i intervenció de l’absentisme escolar elaborat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport aporta “novetats significatives com per exemple una única definició i classificació d’absentisme per a tots els centres educatius valencians, la qual cosa permetrà proporcionar dades d’absentisme fiables”, afirmen des d’este departament del Consell.

Paral·lelament, incorpora una part molt important d’actuacions de prevenció de situacions d’absentisme als projectes educatius, en l’acció tutorial, els plans de transició i els plans d’igualtat i convivència. Estes accions estan basades en la comunicació amb les persones de l’entorn escolar, el treball amb les famílies i fonamentalment compten amb la mateixa participació de l’alumnat.

A més, Educació ja ha implementat els canvis necessaris en la plataforma Ítaca, perquè únicament a partir de la introducció de faltes d’assistència i la justificació o no d’estes faltes, es genere tota la informació que l’àmbit educatiu, social i local necessita per a poder realitzar actuacions.

D’esta manera, a més de la reducció de la documentació del centre educatiu, es garanteix que la informació només és consultada i enviada per les persones que tenen autorització.

El protocol també fixa en la intervenció de situacions d’absentisme lleu i greu actuacions per a la reincorporació, acolliment i acompanyament de l’alumnat i de les seues famílies o representants legals.

Igualment, es determina, per a tots els centres els moments de comunicació i trasllat de la informació als consells escolars municipals i també als servicis socials que formen part d’ells.

Per a facilitar la tasca del personal docent i dels equips directius dels centres escolars en l’execució d’este protocol, la Direcció general d’Educació Inclusiva publicarà en la pàgina web de la Conselleria en les pròximes setmanes una ‘Guia d’orientacions per a la prevenció i la intervenció davant casos d’absentisme escolar’.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Les banderes blaves ja onegen a les platges i el port esportiu d’Orpesa

Les set platges del municipi compten a més amb el certificat de gestió mediambiental ISO i la Q de Qualitur.

Ja es poden sol·licitar les ajudes de l’Ajuntament de Borriana destinades a empreses i autònoms

Per un import màxim de 400 euros perquè persones autònomes, petites empreses i mutualistes puguen fer front a les conseqüències originades pel coronavirus.

José Martí avala el Pla Estratègic 2020-2023 de la Fundació Hospital Provincial de Castelló

El president de la Diputació assegura que "estem davant un projecte que serà una referència per a la província, en el qual com a institució pública hem d'implicar-nos perquè cal estar al costat de la sanitat més que mai".

L’alcaldessa de Borriana aclareix que les ajudes a autònoms de l’ajuntament són compatibles amb les del Consell

D'altra banda, entre els temes d'actualitat destaca la bona acollida de la proposta de l'autocine i que ha fet que s'hagen de reforçar els controls d'accés i que es recomane als veïns reservar plaça en l'ajuntament o l'oficina de turisme.

Castelló acull la Fira Natural de Turisme

La setena edició de l'esdeveniment que projectarà l'oferta turística provincial se celebrarà al Grau els dies 10 i 11 de juliol.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià