7.7 C
Valencia
11:48 am - martes, 7 abril 2020
- Publicitat -Reciplasa

Educació convoca la primera prova de les oposicions per a cobrir 4.600 places de professorat d’instituts

- Publicidad -

Aquest procés selectiu permetrà cobrir un total de 4.636 places de professorat de Secundària, FP, EOI, Música i Arts Escèniques i Arts Plàstiques i Disseny

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus CoronavirusDipCas Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport convoca aquest dimecres, 26 de juny, la primera prova de les oposicions per les quals es cobriran 4.636 places de professorat de Secundària, FP, EOI, professorat de Música i Arts Escèniques, professorat d’Arts Plàstiques i Disseny i catedràtics i catedràtiques de Música i Arts Escèniques.

Per a les 58 especialitats que es convoquen es mobilitzarà a un total de 348 tribunals, amb 1.740 persones titulars i 1.740 de suplents, per a avaluar a les persones candidates, places del professorat. Aquestes xifres suposen que cada tribunal haurà d’avaluar 60 candidats, una ràtio que s’ha reduït a la meitat davant dels 120 aspirants per tribunal en les oposicions de 2015.

Del total de tribunals, 119 es trobaran a les comarques d’Alacant, xifra que suposa un total de 100 tribunals per a Secundària, 15 per a Formació Professional, 2 per a escoles oficials d’idiomes, 1 per a Música i Arts Escèniques i 1 per a catedràtics i catedràtiques de Música i Arts Escèniques.

A les comarques de Castelló hi haurà 36 tribunals, 34 dels quals avaluaran els aspirants per a Secundària, 1 per a FP i 1 per a les EOI.

Els 193 tribunals restants seran els de les comarques de València distribuïts en 142 en Secundària, 30 tribunals en FP, 6 en EOI, 9 en Música i Arts Escèniques i 6 en Arts Plàstiques i Disseny.

Per especialitats de Secundària, 7 corresponen a Filosofia, 3 a Llatí, 19 a Castellà, 28 a Geografia i Història, 23 a Matemàtiques, 15 a Física i Química, 18 a Biologia i Geologia, 12 a Dibuix, 4 a Francés, 24 a Anglés, 9 a Música, 21 a Educació Física, 22 a Orientació Educativa, 12 a Tecnologia, 10 a Formació i Orientació Laboral, 6 a Intervenció Sociocomunitària, 3 a Hostaleria i Turisme, 1 a Processos i Mitjans de Comunicació, 8 a Informàtica, 13 a Valencià, 10 a Economia, 3 a Administració d’Empreses, 2 a Organització i Gestió Comercial i 3 a Processos Sanitaris.

Pel que fa a les especialitats de Formació Professional, 3 tribunals avaluaran les proves de Cuina i Pastisseria, 1 tribunal les d’Equips Electrònics, 2 les d’Estètica, 1 les d’Instal·lacions i Manteniment d’Equips Tèrmics i de Fluids, 3 les d’Instal·lacions Electrotècniques, 3 les de Manteniment de Vehicles, 2 les de Mecanitzat i Manteniment de Màquines, 5 les d’Operacions i Equips de Producció Agrària, 2 les de Perruqueria, 6 les de Procediments Sanitaris i Assistencials, 3 les de Processos Comercials, 6 les de Processos de Gestió Administrativa, 4 les de Serveis a la Comunitat, 1 les de Serveis de Restauració i 4 les de Sistemes i Aplicacions Informàtiques.

Els tribunals per a les places de professorat d’escoles oficials d’idiomes es distribueixen amb 6 per a Anglés, 1 per a Alemany, 1 per a Francés i 1 per a Valencià.

Els de Música i Arts Escèniques es poden dividir en 3 per a l’especialitat de Piano, 1 per a Clarinet, 1 de Flauta Travessera, 1 de Fonaments de Composició, 1 de Saxòfon, 1 de Viola, 1 de Violí i 1 de Violoncel.

I, per últim, els d’Arts Plàstiques i Disseny es componen amb 1 tribunal per a Disseny de Moda, 1 per a Disseny de Producte, 1 per a Disseny Gràfic, 1 per a Història de l’Art, 1 per a Materials i Tecnologia: Disseny i 1 per a Mitjans Informàtics.

Fases del procés selectiu

La fase d’oposició consta de dues proves, que tenen caràcter eliminatori, tal com obliga a complir el Ministeri. La primera de les proves, que se celebra el 26 de juny, té per objecte la demostració dels coneixements específics de l’especialitat a què s’opta i constarà de dues parts, que es valoraran conjuntament.

La segona prova tindrà com a objecte la comprovació de l’aptitud pedagògica de la persona aspirant i el seu domini de les tècniques necessàries per a l’exercici docent.

Cal recordar que la nota final s’obtindrà de ponderar en un 60 % la fase d’oposició i un 40 % els mèrits.

Novetats del procés d’oposicions docents 2019

En aquesta convocatòria, Educació ha inclòs una sèrie de millores en el procés d’oposició dins de les seues competències autonòmiques.

En aquest sentit, s’han creat comissions de baremació de mèrits per a cada especialitat, i cada una estarà composta per tots els membres de la comissió de selecció i de les presidències de tots els tribunals de cada especialitat. Aquestes comissions tenen com a funció determinar els criteris de baremació i la valoració de mèrits en la fase de concurs. Fins ara, era cada tribunal el que revisava els mèrits de cada persona opositora.

S’estableix un nou mecanisme de garantia de l’anonimat dels aspirants i aspirantes en la primera prova, que consta de dues parts, la A, en què es desenvolupa un tema, i la B, que és la part pràctica. En la part A es garantirà l’anonimat dels aspirants amb un procediment semblant al que s’aplica en altres comunitats autònomes. A més, la part B la llegirà cada tribunal en lloc que cada aspirant l’haja d’exposar de manera oral. Aquest mètode s’adoptarà en totes les especialitats que no requerisquen la presència dels aspirants.

Una altra novetat es refereix a la segona prova d’oposició, que consisteix en la presentació de la programació didàctica i l’exposició d’una unitat didàctica. Els aspirants la presentaran telemàticament i els membres del tribunal no tindran accés a la programació fins que la persona opositora no inicie la segona prova.

S’estableix també com a novetat que a les persones aspirantes puguen presentar al·legacions al final de la primera i la segona prova. Aquest procediment es podrà fer des de les 9 hores fins a les 14 hores de l’endemà de la publicació de les llistes. Una vegada conclòs aquest termini, el tribunal publicarà les llistes definitives en la mateixa manera que les puntuacions provisionals.

Les al·legacions que s’hi presenten es consideraran estimades o no amb la modificació, si escau, de les qualificacions, mitjançant la publicació de la llista definitiva. Les persones que hagen superat la fase d’oposició seran convocades, per al següent dia hàbil, a la seu del tribunal per a la presentació dels mèrits de la fase de concurs.

Tota la informació de les oposicions es pot trobar en el web de la Conselleria: consultar ací.

Rovira

També te pot interessar

Coronavirus CoronavirusDipCas Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

Últimes notícies

Una residència ocultava 24 morts per coronavirus

Ha sigut la família d'un intern la que ha destapat el que realment estava ocorrent en la citada residència, una situació confirmada pel conseller.

Sanitat aclareix que òptiques, podologia, teràpia ocupacional i fisioteràpia sols han d’obrir per urgències

"La sol·licitud de tancament de centres i consultes referits, restringint l'activitat a les urgències imprescindibles i inexcusables, està contemplada en la normativa vigent".

Castelló supera el centenar d’altes de coronavirus en un dia

Per primera vegada la província de Castelló supera el centenar d'altes en un dia de pacients que han superat el coronavirus. En...

El Govern central estudia un decret per incorporar desocupats i immigrants al camp

El ministre d'Agricultura, Luis Planas, va avançar la setmana passada que a Espanya calen entre 100.000 i 150.000 treballadors al camp

El Consell comença a distribuir a hospitals i residències el material arribat de la Xina

Una vegada rebut tot el material es va iniciar el procés de repartiment als punts de distribució de Sanitat.