Educació organitza la tercera edició de la jornada ‘ Edusiona’t amb les arts’

La tercera edició de la jornada “Edusiona’t amb les arts”, organitzada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport en col·laboració amb diferents espais, obri el període d’inscripcions fins al 24 de juny en el web . L’activitat tindrà lloc al Centre del Carme Cultura Contemporània de València el dimecres 11 de juliol.

“Edusiona’t amb les arts 2018” pretén innovar, unir sinergies i esforços i sumar creativitat. L’objectiu de la jornada és que l’art arribe a l’ensenyament, a la didàctica i a la metodologia com una eina per a l’aprenentatge.

Segons el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, “el sistema educatiu ha d’ensenyar a descobrir les arts, estimar-les, usar-les i produir-les. Les arts són indispensables per al desenvolupament d’un pensament crític, analític, inclusiu i lliure. Per tant, hem de donar eines al professorat perquè ho faça efectiu”.

La jornada s’iniciarà amb la presentació de l’espai web “Motxilla cultural”, versió digital del catàleg d’activitats educatives i culturals per a centres educatius, a càrrec del director general de Política Educativa, Jaume Fullana, i el director general de l’Institut Valencià de Cultura.

Seguidament, el professor de la Universitat Autònoma de Madrid, Javier Abad Molina, oferirà una ponència sobre l’art i el joc per a desenvolupar la intel·ligència.

En aquesta edició, els docents podran participar en algun dels sis tallers experimentals amb temàtiques diferents: música (“Mus’n’babies escola”), dansa (“Ben ballat”, balls de la música folk valenciana i mediterrània), literatura (“Escriptura teatral”), art dramàtic (“(Des)muntant una escena”), audiovisuals (“L’audiovisual a les aules”) i arts plàstiques (“Arquikids”).

A la vesprada, es duran a terme les comunicacions d’experiències de centres educatius valencians. Es podran conéixer diferents projectes que tenen una experiència integradora de les arts i els continguts educatius. Hi participaran 16 centres, huit d’infantil i primària, i huit de secundària, formació per a persones adultes i ERE.

La jornada finalitzarà amb una activitat lúdica de ‘soundpainting’, dirigida per Walter Thompson al claustre gòtic del Centre del Carme. El ‘soundpainting’ és un llenguatge universal de senyals per a la composició multidisciplinària en viu, interpretada per músics, actors, ballarins i artistes visuals.

A més, durant tot el dia, es podrà visitar una fireta en què institucions, ONG, entitats, fundacions, etc. mostraran els seus serveis per a ajudar el professorat a portar avant els seus projectes d’innovació educativa mitjançant les arts.

Publicitat