20.3 C
Valencia

Educació resol concedir el bo infantil a vora 36.000 alumnes beneficiaris de les escoletes 0-3 anys

La Conselleria hi destina un total de 45.998.532 euros, un 34% més que el curs anterior

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la resolució de les ajudes destinades a famílies que escolaritzen els seus fills i filles de 0 a 3 anys en escoletes infantils de primer cicle de titularitat municipal o privada.

El nombre total de beneficiaris per a aquest curs arriba als 35.716, dels quals 8.537 pertanyen a les comarques d’Alacant; 3.209, a les de Castelló, i 23.970, a les de València. Es tracta d’alumnat de 0 a 3 anys matriculat, per al curs escolar 2018-2019, en escoles i centres d’Educació Infantil de primer cicle autoritzats.

Ara s’inicia el període per a presentar recursos per part de famílies que no han estat beneficiàries per manca de documentació i durant aquest termini d’un mes Educació espera poder tindre tota la documentació per a beneficiar més alumnat d’aquestes ajudes.

La novetat d’aquesta convocatòria és que tot l’alumnat matriculat en aules de 2 anys a les escoletes municipals tenen l’escolarització totalment gratuïta.

- Publicitat -

Aules de 2 anys gratuïtes a les escoletes municipals

Com a principal novetat en aquesta convocatòria, destaca la total gratuïtat per al tram de 2 a 3 anys a les escoles municipals. Els beneficiaris en aquest cas en són un total de 8.230 i encara queden places gratuïtes d’aquestes característiques, per la qual cosa qualsevol família que durant el curs escolaritze els seus fills i filles en aquestes aules es beneficiarà de la seua gratuïtat.

- Publicitat -

Al territori valencià hi ha 248 escoles municipals que ofereixen ensenyaments de 2 a 3 anys en 485 aules, que des d’aquest curs són gratuïtes. D’aquestes, 127 pertanyen a les comarques d’Alacant; 47, a la de Castelló, i 311, a la de València.

Increment de les ajudes

Educació destina un total de 45.998.532 euros en ajudes econòmiques per a l’escolarització de 0 a 3 anys, la qual cosa suposa un increment del 34%, és a dir, més d’11 milions d’euros respecte a les ajudes concedides durant el curs 2017-2018.

A part de les aules totalment gratuïtes de 2 anys a les escoletes municipals, amb el bo infantil les famílies es beneficien del finançament parcial del cost del servei de l’ensenyament a les escoletes privades i als trams 0-1 i 1-2 de les escoletes municipals.

Aquests trams d’ajuda oscil·len entre els 70 i els 200 euros per a l’alumnat comprés en el tram d’edat de 0 a 1 any; de 70 a 120 euros per a l’alumnat entre 1 i 2 anys, i de 80 a 140 euros per a l’alumnat escolaritzat en el tram entre 2 i 3 anys.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,322FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Les altes de llits UCI a Castelló es resisteixen al descens de les xifres COVID

El gerent del Departament de Salut de Castelló espera que en un parell de setmanes es reflectisca a cures intensives les altes que ja estan donant en planta.

Barceló: “Falta concretar si les 10 persones màximes pel Nadal seran d’una o de dos unitats de convivència”

Les declaracions de la consellera de Sanitat en la seua visita d'este dilluns a Castelló deixen enlaire si serà o no possible la reunió per les festes de persones que no convisquen habitualment.

22 milions més d’euros en el pressupost de la Diputació que supera els 168 milions

Reconstruir Castelló, Impulsar, protegir i fer més sostenible la província són els quatre eixos fonamentals en què s'estructuren els comptes pel 2021 que hui s'han presentat.

Turisme presenta a les empreses de restauració de la Comunitat al segell L’Exquisit Mediterrani

Francesc Colomer ha presentat a través d'un seminari web l'esborrany del manual per a adherir a les empreses de restauració al segell L'Exquisit Mediterrani.

Investiguen a una persona per l’enverinament de dos gats a Castelló

S'han localitzat els cadàvers de dos gats, un d'ells tenia propietari.
- Advertisement -

: Valencià