Política lingüística fomenta l’ús del valencià a les falles de la ciutat de València amb els premis a llibrets

Aquestes ajudes entren dins de les subvencions destinades a la promoció de l'ús del valencià en l'àmbit festiu per a l'any 2019

Publicitat

La Conselleria d’Educació, Cultura, Investigació i Esport, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, fomenta l’ús del valencià a les falles de la ciutat de València amb unes ajudes específiques per a llibrets de falles.

Aquestes ajudes exclusives per a les 356 comissions falleres de la ciutat vénen motivades per la declaració de la festa com a patrimoni immaterial de la humanitat i la creixent participació els últims anys de les comissions falleres del Cap i Casal en els premis als llibrets de falles.

PublicitatRovira  

Segons el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, “la ciutat de València és on es concentra un major nombre de comissions falleres, per aquest motiu la Conselleria ha de fer un acompanyament especial. És a la ciutat on més s’ha d’incrementar l’ús del valencià lligat als llibrets i als monuments fallers”.

A més, ha afegit que “amb aquesta iniciativa volem que les falles facen extensiva la llengua dels monuments i l’usen també en els llibrets, que són un element essencial per a la promoció de la festa”.

Aquestes ajudes formen part de les subvencions destinades a la promoció de l’ús del valencià en l’àmbit festiu per a l’any 2019, que s’emmarquen dins de les actuacions de promoció d’activitats dirigides al foment de l’ús del valencià en el món associatiu relacionat amb les festes populars.

Per a l’obtenció de les ajudes es valorarà la qualitat de l’edició, els continguts literaris, l’extensió del text escrit en valencià, la difusió del llibre i la publicitat en valencià.

Les ajudes es poden sol·licitar a partir de la publicació de la convocatòria en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’.

Cal recordar que en la convocatòria de l’any 2018 es va destinar un total de 30.000 euros per a distribuir en 20 premis, el primer dels quals estava dotat de 4.000 euros, el segon de 3.500 euros, el tercer de 3.000 euros, el quart de 2.500 euros, el cinqué de 2.000 euros, del sisé al desé de 1.500 euros, de l’11é al 15é de 1.000 euros i del 16é al 20é de 500 euros. La comissió amb el primer premi, va ser la Falla Na Jordana, seguida per la Falla Borrull-Socors i la Falla Castielfabib-Marqués de Sant Joan.

PublicitatJuega Limpio Orihuela