12 C
Valencia

Educació implanta 42 cicles formatius d’FP per al pròxim curs

Del total de cicles nous, 23 s'implanten en instituts de les comarques d'Alacant, 7 en les de Castelló i 12 en instituts de les de València.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha implantat per al pròxim curs l’oferta de 42 cicles formatius. Del total de cicles nous, 23 s’implanten en instituts de les comarques d’Alacant, 7 en instituts de les comarques de Castelló i 12 en instituts de les comarques de València.

Dels nous cicles, n’hi ha dos de nova implantació en el sistema educatiu valencià, el de Xarxes i Estacions de Tractament d’Aigües i el de Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i Afins.

Segons el conseller d’Educació, Vicent Marzà, “amb aquests dos nous cicles continuem amb l’objectiu d’acostar l’oferta formativa a les necessitats del teixit productiu valencià, i així afavorir també una millor ocupabilitat futura de l’alumnat valencià”.

El grau mitjà de Xarxes i Estacions de Tractament d’Aigües estarà present en tres centres educatius del territori valencià: un a les comarques de Castelló, a l’IES Politècnic de Castelló; un, a les comarques de València, al CIPFP Catarroja, de Catarroja; i un altre, a les comarques d’Alacant, a l’IES Beatriu Fajardo de Mendoza, de Benidorm.

- Publicitat -

Així mateix, el grau superior de Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i Afins s’implanta a l’IES Virgen del Remedio, d’Alacant.

D’altra banda, Marzà ha fet èmfasi en l’ampliació de cicles de la família d’Informàtica a les comarques d’Alacant: “Hem augmentat l’oferta en sis instituts de diferents poblacions del sud per a donar resposta a les necessitats empresarials d’Alacant Districte Digital, ja que s’ha generat una necessitat de personal ben format i alhora per a nosaltres és magnífic que l’alumnat d’aquests cicles es puga assegurar un bon futur laboral”.

- Publicitat -

A la ciutat d’Alacant, a l’IES Mare Nostrum, es podrà cursar el grau superior del cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i a l’IES Antonio José Cavanilles, el grau bàsic d’Informàtica d’Oficina. A Elx, a l’IES Severo Ochoa, i a Petrer, a l’IES Poeta Paco Mollà, s’implantarà el grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web. Així mateix, s’implanta el grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes a l’IES Torrevigía, de Torrevieja, i a l’IES Hermanos Amorós, de Villena.

Període d’admissió

El calendari d’admissió de l’alumnat en els ensenyaments de Formació Professional Bàsica, de grau mitjà i de grau superior, és del 16 al 29 de maig.

En FP Bàsica hi continuarà havent un procés extraordinari en què el termini per a presentar sol·licituds estarà comprés entre el 12 i el 17 de juliol.

El termini per a sol·licitar l’accés als programes formatius de qualificació bàsica s’obrirà del 8 al 12 de juliol, i el d’FP Bàsica de segona oportunitat, entre el 2 i el 6 de setembre.

La sol·licitud s’ha d’omplir via telemàtica mitjançant l’enllaç disponible en consultar aquí, que estarà operatiu durant els terminis de presentació de sol·licituds publicats, i es presentarà al centre triat per l’alumne com a primera opció.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià