Educació implanta 42 cicles formatius d’FP per al pròxim curs

Del total de cicles nous, 23 s'implanten en instituts de les comarques d'Alacant, 7 en les de Castelló i 12 en instituts de les de València.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha implantat per al pròxim curs l’oferta de 42 cicles formatius. Del total de cicles nous, 23 s’implanten en instituts de les comarques d’Alacant, 7 en instituts de les comarques de Castelló i 12 en instituts de les comarques de València.

Dels nous cicles, n’hi ha dos de nova implantació en el sistema educatiu valencià, el de Xarxes i Estacions de Tractament d’Aigües i el de Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i Afins.

Segons el conseller d’Educació, Vicent Marzà, “amb aquests dos nous cicles continuem amb l’objectiu d’acostar l’oferta formativa a les necessitats del teixit productiu valencià, i així afavorir també una millor ocupabilitat futura de l’alumnat valencià”.

El grau mitjà de Xarxes i Estacions de Tractament d’Aigües estarà present en tres centres educatius del territori valencià: un a les comarques de Castelló, a l’IES Politècnic de Castelló; un, a les comarques de València, al CIPFP Catarroja, de Catarroja; i un altre, a les comarques d’Alacant, a l’IES Beatriu Fajardo de Mendoza, de Benidorm.

Així mateix, el grau superior de Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i Afins s’implanta a l’IES Virgen del Remedio, d’Alacant.

D’altra banda, Marzà ha fet èmfasi en l’ampliació de cicles de la família d’Informàtica a les comarques d’Alacant: “Hem augmentat l’oferta en sis instituts de diferents poblacions del sud per a donar resposta a les necessitats empresarials d’Alacant Districte Digital, ja que s’ha generat una necessitat de personal ben format i alhora per a nosaltres és magnífic que l’alumnat d’aquests cicles es puga assegurar un bon futur laboral”.

A la ciutat d’Alacant, a l’IES Mare Nostrum, es podrà cursar el grau superior del cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i a l’IES Antonio José Cavanilles, el grau bàsic d’Informàtica d’Oficina. A Elx, a l’IES Severo Ochoa, i a Petrer, a l’IES Poeta Paco Mollà, s’implantarà el grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web. Així mateix, s’implanta el grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes a l’IES Torrevigía, de Torrevieja, i a l’IES Hermanos Amorós, de Villena.

Període d’admissió

El calendari d’admissió de l’alumnat en els ensenyaments de Formació Professional Bàsica, de grau mitjà i de grau superior, és del 16 al 29 de maig.

En FP Bàsica hi continuarà havent un procés extraordinari en què el termini per a presentar sol·licituds estarà comprés entre el 12 i el 17 de juliol.

El termini per a sol·licitar l’accés als programes formatius de qualificació bàsica s’obrirà del 8 al 12 de juliol, i el d’FP Bàsica de segona oportunitat, entre el 2 i el 6 de setembre.

La sol·licitud s’ha d’omplir via telemàtica mitjançant l’enllaç disponible en consultar aquí, que estarà operatiu durant els terminis de presentació de sol·licituds publicats, i es presentarà al centre triat per l’alumne com a primera opció.

Publicitat