Educació invertirà més de 8 milions d’euros en infraestructures escolars a Xàtiva

Mitjançant el pla Edificant, la Conselleria adjudica els fons econòmics per a millorar, ampliar o construir centres educatius nous i que els ajuntaments són els que executen les obres.

El director general d’Infraestructures Escolars, Víctor García, ha mantingut una reunió amb l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, per a repassar els projectes del pla Edificant a la capital de la Costera, que suposaran una inversió de més de 8,7 milions d’euros i s’emprendran al llarg d’esta legislatura de manera conjunta entre el consistori i Educació de la Generalitat.

Cal recordar que, mitjançant el pla Edificant, la Conselleria adjudica els fons econòmics per a millorar, ampliar o construir centres educatius nous i que els ajuntaments són els que executen les obres.

Víctor García ha destacat que “és important que ens puguem reunir i coordinar bé amb els ajuntaments i estem satisfets del treball comú que estem fent amb el consistori de Xàtiva”, i ha afegit: “Ara mateix ja hi ha assignats més de 7 milions d’euros per la nostra part perquè l’Ajuntament construïsca la CEE Pla de la Mesquita i amplie l’IES José de Ribera, i estem planificant conjuntament la tramitació en Edificant de millores en altres centres educatius de la capital de la Costera”.

Cerdà ha assegurat que la reunió ha sigut “fructífera” i ha destacat que Víctor García “ha donat la conformitat en les diverses tramitacions de cada un dels projectes i, finalment, ens ha confirmat que continuen avant amb totes i cada una de les actuacions que es faran a la nostra ciutat”.

Pel que fa a la construcció del nou col·legi Pla de la Mesquita, que suposarà una inversió de 6 milions d’euros, la licitació del projecte es farà abans d’acabar este any 2019, amb la perspectiva que cap al mes de maig de 2020 s’estiga ja en disposició d’iniciar la licitació de les obres. D’altra banda, l’institut José de Ribera està esperant rebre el projecte, que ja s’ha fet, per tal d’iniciar la licitació d’unes obres en les quals s’invertiran 1,2 milions d’euros destinats a la construcció del nou aulari.

Pel que fa al col·legi María Teresa Coloma, on s’invertiran prop de 315.000 euros, s’està esperant que la Direcció Territorial comunique a l’Ajuntament de Xàtiva una esmena respecte a unes dades del projecte; mentre que als centres La Costera (aproximadament 480.000 euros) i Attilio Bruschetti (705.000 euros) l’Ajuntament està preparant la documentació pertinent en cada cas perquè Educació de la Generalitat, quan tinga tota la documentació, puga delegar les competències i adjudicar els fons pertinents.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha manifestat que “per part de l’Ajuntament estem compromesos en el treball de millora dels centres educatius de la nostra ciutat i sobretot tenim la garantia, per part de la Conselleria d’Educació, que continuaran fent una aposta decidida per la millora dels centres educatius de la ciutat de Xàtiva”.

ValenciàEspañol