miércoles, 29 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Educació oferirà 96 aules experimentals de 2-3 anys per al curs 2017-2018

El conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha explicat que “l’ampliació de l’oferta d’aules de 2 anys és conseqüència del compromís del Govern valencià d’incentivar la igualtat d’oportunitats i arribar a més famílies que per raons econòmiques no escolaritzaven als seus fills i filles en aquesta franja d’edat. Cal recordar que el 84,7% de l’alumnat escolaritzat en les aules experimentals de 2-3 anys fins ara no hi havia estat escolaritzat prèviament”.

La incorporació del nivell educatiu de 2 a 3 anys ha permés que moltes famílies tinguen una resposta a una necessitat que, per motius econòmics, no podien resoldre i ha permés la creació de 138 llocs de treball en les aules actives fins al curs 2016-2017, sense que es tinga constància que s’haja perdut cap lloc de treball en escoles infantils. Cal recordar que les unitats de dos anys tenen una ràtio màxima de 18 xiquets i xiquetes per aula i estan ateses per un mestre i un educador que han rebut la formació convenient per a formar part d’aquest programa experimental. Així, les 27 aules noves suposen la creació de 54 nous llocs de treball.

27 aules d’Infantil de 2 anys noves per al curs 2017 – 2018

De les 27 aules noves en Infantil de 2 anys, 10 corresponen a les comarques d’Alacant, 9 d’elles en centres que no tenien i una més en el CEIP El Nou Almafrà d’Elda, que ja comptava amb una i ara sumisca altra. En les comarques de Castelló les 6 aules que s’estableixen noves són totes en centres educatius que no tenien. En les comarques de València s’obriran 10 aules en centres educatius que no tenien i una més en el CEIP Sant Vicent de Llíria, que ja tenia una.

Tal com ha explicitat el secretari autonòmic, Miquel Soler, “han sigut molts els ajuntaments i centres educatius que ens havien fet peticions per a impulsar aules de 2-3 anys en municipis valencians. L’ampliació que fem per al pròxim curs atén a criteris molt clars: necessitats d’escolarització, que el centre educatiu compta amb una aula que s’adapte a les necessitats de l’alumnat de 2 anys i que si cal fer alguna obra menor, ha d’estar acabada a principis de setembre del 2017”.

Quant a les comarques d’Alacant, tindran aules noves per al pròxim curs els següents centres educatius que fins ara no comptaven amb cap aula de 2 anys: Altea (CEIP El Blanquinal); Benidorm (CEIP Aitana i CEIP Basc Núñez de Balboa); Finestrat (CEIP Balcó de Finestrat); Ibi (CEIP Poeta Pla i Beltrán); Polop (CEIP Sant Roc); Santa Pola (EI Joanot Martorell) i Torrevella (CEIP Havaneres i CEIP Nostra Senyora del Rosario).

En les comarques de Castelló: Albocàsser (CEIP Joan de Brusca); Benassal (CEIP Alcalde Fabregat); Castelló de la Plana (CEIP L’Illa); Llucena (CEIP Comtessa de Llucena); la Vall d’Uixó (CEIP Blasco Ibáñez); i Vinaròs (CEIP Jaume I).

A València: Alfafar (CEIP La Fila); Xest (CEIP Francisco Giner dels Rius); Montcada (CEIP Dr. Vicente Trenco); Ontinyent (CEIP Rafael Juan Vidal); Riola (CEIP Miguel Hernández); València (CEIP Els Arenes i CEIP Malva-rosa); Vilanova de Castelló (CEIP Severí Torres); Palmera (Aulari CRA. Mondúver-Safor); i Xirivella (CEIP Vicent Tosca).

Últimas noticias

Contenido relacionado