13.3 C
Valencia

Educació insisteix en la presencialitat per a l’inici del curs escolar

El Ministeri d'Isabel Celaá aclareix que no s'està plantejant un retard en l'inici de curs.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El retard de l’inici de curs 2020-21 no és una opció. Així ho ha volgut aclarir el Ministeri d’Educació, que reaccionava este matí a les notícies publicades en diferents mitjans en els últims dies, que asseguraven que esta és una de les possibilitats que s’estan estudiant, donat l’elevat nombre de casos de coronavirus al nostre país.

El Ministeri d’Isabel Celaá ha reiterat que l’acord subscrit al juny amb les comunitats autònomes (totes excepte Madrid i el País Basc) continua vigent, i que este estableix que el curs començarà “en les dates habituals del mes de setembre i amb la presencialitat com a principi general”. “El MEFP no està valorant cap modificació sobre este tema”, expliquen fonts del departament que dirigeix Celaá.

Competència autonòmica

- Publicitat -

Des del Ministeri es recorda que la data d’inici de curs, el calendari escolar, és una competència autonòmica, i que el curs no comença en el mateix dia en tot el territori, “ni en este curs ni en un altre”.

Com és habitual, les classes començaran, amb més d’una setmana de diferència entre autonomies. Seran les primeres a arrancar Madrid (Infantil) i Navarra, el 4 de setembre. Al País Basc, Aragó, la Comunitat Valenciana, Cantàbria i Múrcia, el 7. A Castella i Lleó, Infantil i Primària, el 9. A Andalusia i Extremadura els alumnes s’incorporen el 10, com a Balears, i a Galícia Astúries i Castella-la Manxa els més xicotets. A Catalunya arribaran els alumnes el 14. A Canàries i La Rioja les classes arrancaran el 15 (esta última sí que va retardar la seua data d’inici de les classes una setmana per a donar temps als claustres per a organitzar l’any lectiu, que en esta ocasió inclou el Pla de Seguretat i Salut, però el va fer a la fi de juliol, amb l’anterior conseller, Luis Cacho. A Múrcia no es contempla un retard, però sí que el període d’adaptació que tradicionalment es fa en Infantil s’estenga a totes les etapes.

- Publicitat -

Al temps, el Ministeri insisteix que les comunitats, “que tenen plenes competències de gestió educativa”, treballen en protocols per a la volta a l’activitat presencial des de juny, seguint les recomanacions elaborades pels Ministeris de Sanitat i Educació.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,025FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectados dos nuevos brotes de coronavirus en la Pobla de Vallbona por contacto social

En la Pobla de Vallbona hay 21 casos activos de coronavirus, a los que hay que sumar el brote de hoy.

Detectado un nuevo brote de coronavirus en Benissanó por contacto social

A través de la web de datos estadísticos de la Conselleria de Sanitat se pueden consultar los datos actualizados desde la última actualización.

Castelló passa la barrera dels 100 ingressats per coronavirus

12 persones estan a les Unitats de Cuidats Intensius.

Sanitat confirma 1.066 nous casos de coronavirus i 19 morts en la Comunitat Valenciana

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.018 persones ingressades.

Comença el termini de sol·licitud de les ajudes per a autònoms i pimes del Poble Nou de Benitatxell

Les sol·licituds per a les ajudes de l'Ajuntament es podran presentar per registre d'entrada o per seu electrònica fins al 17 de novembre, mentre que per a les de Diputació l'últim dia és el 12 de novembre.
- Advertisement -

: Valencià