Exigeixen a Educació més prevenció davant el coronavirus en els centres educatius

El sindicat CSIF ha traslladat a Conselleria "el malestar" per la falta de material de protecció i classes amb ràtios altes d'alumnat.

El sindicat CSIF ha desenvolupat este matí un acte de reivindicació davant la seu autonòmica de Conselleria d’Educació. La central sindical ha exigit més mesurades de prevenció a les aules, com a proveïment de màscares al professorat, filtres de reciclatge de l’aire en les classes o una disminució de ràtios d’alumnes per docent, per la qual cosa ha insistit en la contractació de més personal.

CSIF ha traslladat, en esta protesta, “el malestar existent en docents i equips directius per la dificultat per a treballar en aules que no tenen capacitat per a tant d’alumnat al no haver disminuït les ràtios de manera suficient. Si es redueixen les relacions socials i es limiten les reunions a sis, no entenem que el personal docent i el mateix alumnat es vegen diàriament en moltes ocasions en aules amb més de 30 persones”.

CSIF també ha reclamat a Conselleria que “faça front a la dotació, al conjunt dels centres i el personal, dels equips de protecció individual i als recanvis continus de màscares o gels. Esta distribució hauria de centralitzar-se, igual que dur a terme les mesures adequades que garantisquen la correcta ventilació a les aules mitjançant filtres o altres sistemes”.

El sindicat, en este acte, ha insistit en implantació de la figura del personal sanitari en centres, sobretot en la situació actual de pandèmia, ja que és la mateixa plantilla docent qui ha d’identificar símptomes de covid-19 a pesar que no forma part de les seues funcions. De la mateixa manera, ha recalcat la necessitat d’un protocol per a atendre col·lectius vulnerables i que quede garantida una mínima exposició per a docents de grups considerats de risc.

CSIF, durant la protesta, ha presentat per escrit a Conselleria d’Educació les seues reivindicacions, entre les quals també es troba sol·licitar un permís covid-19 en cas que familiars convivents del docent hagen de romandre en quarantena o una adjudicació de places de difícil cobertura que no siga per sorteig, sinó amb baremació expressa.

La central sindical igualment ha exigit a Educació que faça front als retards en els pagaments de despeses de manteniment als centres, ja que en molts casos els deu des del passat curs. Això provoca que no puguen afrontar circumstàncies bàsiques de llum, aigua o altres necessitats habituals, a més de les noves en prevenció que han d’aplicar per la pandèmia.

CatalanSpanish