16.3 C
Valencia

Exigeixen a Educació més prevenció davant el coronavirus en els centres educatius

El sindicat CSIF ha traslladat a Conselleria "el malestar" per la falta de material de protecció i classes amb ràtios altes d'alumnat.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El sindicat CSIF ha desenvolupat este matí un acte de reivindicació davant la seu autonòmica de Conselleria d’Educació. La central sindical ha exigit més mesurades de prevenció a les aules, com a proveïment de màscares al professorat, filtres de reciclatge de l’aire en les classes o una disminució de ràtios d’alumnes per docent, per la qual cosa ha insistit en la contractació de més personal.

CSIF ha traslladat, en esta protesta, “el malestar existent en docents i equips directius per la dificultat per a treballar en aules que no tenen capacitat per a tant d’alumnat al no haver disminuït les ràtios de manera suficient. Si es redueixen les relacions socials i es limiten les reunions a sis, no entenem que el personal docent i el mateix alumnat es vegen diàriament en moltes ocasions en aules amb més de 30 persones”.

CSIF també ha reclamat a Conselleria que “faça front a la dotació, al conjunt dels centres i el personal, dels equips de protecció individual i als recanvis continus de màscares o gels. Esta distribució hauria de centralitzar-se, igual que dur a terme les mesures adequades que garantisquen la correcta ventilació a les aules mitjançant filtres o altres sistemes”.

El sindicat, en este acte, ha insistit en implantació de la figura del personal sanitari en centres, sobretot en la situació actual de pandèmia, ja que és la mateixa plantilla docent qui ha d’identificar símptomes de covid-19 a pesar que no forma part de les seues funcions. De la mateixa manera, ha recalcat la necessitat d’un protocol per a atendre col·lectius vulnerables i que quede garantida una mínima exposició per a docents de grups considerats de risc.

- Publicitat -

CSIF, durant la protesta, ha presentat per escrit a Conselleria d’Educació les seues reivindicacions, entre les quals també es troba sol·licitar un permís covid-19 en cas que familiars convivents del docent hagen de romandre en quarantena o una adjudicació de places de difícil cobertura que no siga per sorteig, sinó amb baremació expressa.

La central sindical igualment ha exigit a Educació que faça front als retards en els pagaments de despeses de manteniment als centres, ja que en molts casos els deu des del passat curs. Això provoca que no puguen afrontar circumstàncies bàsiques de llum, aigua o altres necessitats habituals, a més de les noves en prevenció que han d’aplicar per la pandèmia.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,303FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Els polèmics e-phones de 3000 euros de l’ajuntament de Castelló acaben en mans de les agents ‘VIOGEN’

El que podria ser un cop d'efecte polític o una decisió salomònica farà que les dos agents de Policia de Castelló de la unitat de violència...

Lectura de manifest, impactant performance i un homenatge a Alina Mocanu per a reivindicar el 25N a Teulada Moraira

L'Ajuntament de Teulada Moraira va realitzar ahir en la plaça de l'Ajuntament una sèrie d'accions per a dir NO a la Violència de Gènere.

La Universitat d’Alacant patenta un sistema per a respirar aire lliure de Covid-19 en espais tancats

La tecnologia, dissenyada per investigadors de l'Institut d'Enginyeria dels Processos Químics de la UA, consisteix en un circuit de circulació d'aire on es poden connectar màscares individuals.

Puig afirma que “Els valencians son conscients que hi haurà restriccions per Nadal”

El president ha instat a "ser conscients que seran un Nadal diferent" però ha apel·lat a "viure-les amb intensitat".

Turisme Comunitat Valenciana sorteja 10 caixes de taronges entre els seus seguidors d’Instagram

El sorteig es realitzarà a través del seu compte d'Instagram i finalitzarà dilluns que ve 30 de novembre.
- Advertisement -

: Valencià