6:33 pm - Thursday, 13 August 2020

Educació preveu que les obres del nou CEIP El Bracal de Muro s’inicien abans que finalitze 2020

- Publicidad -Reciplasa

El director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, s'ha reunit a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport amb la corporació municipal de Muro.

SaguntaEscena
L'Alcora
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Víctor Garcia ha explicat que “com tothom sap, la nova licitació està en marxa en temps i forma, el 25 de juny es reunirà la primera mesa de la licitació per a obrir les ofertes de les empreses que s’han presentat al concurs públic, i això suposa que durant setembre es podria fer l’adjudicació a l’empresa amb la millor oferta i que les obres s’inicien abans que acabe 2020”.

La construcció de la nova escola de tres línies de Primària i un menjador per a 500 alumnes en dos torns es va traure el passat 15 de maig a licitació per 6.223.884,2 euros i un termini d’execució de 13 mesos.

La nova escola tindrà 18 aules de Primària, 3 aules de suport de Primària per a fer desdoblaments i atenció a alumnat en xicotets grups, una aula de música, una altra d’informàtica i un taller polivalent, així com una sala polivalent, biblioteca i tres sales per a professorat.

El nou col·legi, que tindrà dues plantes amb ascensor, disposarà de tots els equipaments i despatxos que requereix un centre educatiu, així com de menjador i cuina pròpia, dues pistes poliesportives, hort escolar, zona enjardinada i zones de joc diferenciades per a Infantil i Primària.

Reforma integral de les actuals aules

El director general ha explicat que,”a menys de tres mesos de l’inici del pròxim curs, l’única opció viable per a garantir unes condicions dignes per a les xiquetes i xiquetes del CEIP El Bracal, mentre es fa tota la tramitació i la construcció efectiva del nou centre, és la reforma integral de les actuals aules prefabricades, treballs als quals la Conselleria destinarà vora mig milió d’euros. És l’única manera d’assegurar i garantir unes condicions òptimes per a evitar problemes com filtracions d’aigua si, per exemple, es generen pluges intenses a la tardor. Qualsevol altra opció és inviable perquè és impossible que estiga preparada per al 7 de setembre, dia en què l’alumnat comença les classes”.

La reforma integral dels actuals mòduls prefabricats até a totes les peticions realitzades per la direcció del CEIP Bracal i l’AMPA el 27 de febrer en una reunió amb la Direcció General d’Infraestructures Educatives de la Conselleria. Consistirà en la col·locació d’una doble coberta a dues aigües en el sostre de tot el centre per a evitar les goteres i filtracions d’aigua i en la millora global de la climatització. La doble coberta tindrà una superfície de 1.455 m i es canviaran, a més, tots els canalons i baixants per a evacuar l’aigua.

Quant a la climatització, se substituiran les 111 finestres del centre per unes de més modernes amb cambra d’aire i pràcticament es duplicaran els aparells d’aire condicionat, que passaran dels 24 actuals a 44. A més, aquests seran més potents i més eficients, ja que són de nova generació Inverter per a assegurar la correcta temperatura de les aules i dels corredors al llarg de tot el curs.

També es faran altres millores com substituir les 8 portes d’accés al centre per altres de més modernes i segures amb la incorporació d’un sistema antipànic més actualitzat, i es repintarà el sòl dels corredors amb material antilliscant per a evitar caigudes.

Paral·lelament a aquestes millores, s’efectuaran tots els treballs de manteniment rutinari reclamats per la direcció del centre com ara la repintada de baranes i escales i la reparació o substitució de l’aixeteria, vàters, lavabos i portes deteriorades per l’ús, així com la revisió del sistema contra incendis.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El PSPV acusa l’alcalde de Villamalur de donar de dar de baixa empadronaments legals

Juan Bautista Gimeno està investigat per delicte electoral i prevaricació en una causa judicial oberta per la Fiscalia.

Onda incorpora nou equip per a la neteja i desbrossament de camins

Es tracta de veïns ondenses en situació de desocupació que reforcen a les brigades municipals.

Castelló permet ampliar més de 300 terrasses per a pal-liar els efectes de la Covid-19

La major part dels expedients són d'ampliacions de terrasses, però també hi ha noves sol·licituds d'ocupació de via pública per a taules i cadires de negocis que abans no la tenien.

Catorze positius en un centro de menors a Alboraig

Les persones contagiades són treballadors i el centre ha quedat confinat.

La Generalitat estudia prohibir fumar si no hi ha 2 metres de distància de seguretat

Hi ha riscos associats a aquesta pràctica a causa de la manipulació de la màscara, i al contacte repetitiu dels dits amb la boca després de tocar productes o utensilis que podrien actuar com transmissors del virus.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià