Educació preveu que les obres del nou CEIP El Bracal de Muro s’inicien abans que finalitze 2020

El director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, s'ha reunit a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport amb la corporació municipal de Muro.

Víctor Garcia ha explicat que “com tothom sap, la nova licitació està en marxa en temps i forma, el 25 de juny es reunirà la primera mesa de la licitació per a obrir les ofertes de les empreses que s’han presentat al concurs públic, i això suposa que durant setembre es podria fer l’adjudicació a l’empresa amb la millor oferta i que les obres s’inicien abans que acabe 2020”.

La construcció de la nova escola de tres línies de Primària i un menjador per a 500 alumnes en dos torns es va traure el passat 15 de maig a licitació per 6.223.884,2 euros i un termini d’execució de 13 mesos.

La nova escola tindrà 18 aules de Primària, 3 aules de suport de Primària per a fer desdoblaments i atenció a alumnat en xicotets grups, una aula de música, una altra d’informàtica i un taller polivalent, així com una sala polivalent, biblioteca i tres sales per a professorat.

El nou col·legi, que tindrà dues plantes amb ascensor, disposarà de tots els equipaments i despatxos que requereix un centre educatiu, així com de menjador i cuina pròpia, dues pistes poliesportives, hort escolar, zona enjardinada i zones de joc diferenciades per a Infantil i Primària.

Reforma integral de les actuals aules

El director general ha explicat que,”a menys de tres mesos de l’inici del pròxim curs, l’única opció viable per a garantir unes condicions dignes per a les xiquetes i xiquetes del CEIP El Bracal, mentre es fa tota la tramitació i la construcció efectiva del nou centre, és la reforma integral de les actuals aules prefabricades, treballs als quals la Conselleria destinarà vora mig milió d’euros. És l’única manera d’assegurar i garantir unes condicions òptimes per a evitar problemes com filtracions d’aigua si, per exemple, es generen pluges intenses a la tardor. Qualsevol altra opció és inviable perquè és impossible que estiga preparada per al 7 de setembre, dia en què l’alumnat comença les classes”.

La reforma integral dels actuals mòduls prefabricats até a totes les peticions realitzades per la direcció del CEIP Bracal i l’AMPA el 27 de febrer en una reunió amb la Direcció General d’Infraestructures Educatives de la Conselleria. Consistirà en la col·locació d’una doble coberta a dues aigües en el sostre de tot el centre per a evitar les goteres i filtracions d’aigua i en la millora global de la climatització. La doble coberta tindrà una superfície de 1.455 m i es canviaran, a més, tots els canalons i baixants per a evacuar l’aigua.

Quant a la climatització, se substituiran les 111 finestres del centre per unes de més modernes amb cambra d’aire i pràcticament es duplicaran els aparells d’aire condicionat, que passaran dels 24 actuals a 44. A més, aquests seran més potents i més eficients, ja que són de nova generació Inverter per a assegurar la correcta temperatura de les aules i dels corredors al llarg de tot el curs.

També es faran altres millores com substituir les 8 portes d’accés al centre per altres de més modernes i segures amb la incorporació d’un sistema antipànic més actualitzat, i es repintarà el sòl dels corredors amb material antilliscant per a evitar caigudes.

Paral·lelament a aquestes millores, s’efectuaran tots els treballs de manteniment rutinari reclamats per la direcció del centre com ara la repintada de baranes i escales i la reparació o substitució de l’aixeteria, vàters, lavabos i portes deteriorades per l’ús, així com la revisió del sistema contra incendis.

CatalanSpanish