10:00 pm - Friday, 3 July 2020

Educació proposa que els opositors docents hagen d’acreditar el C1 i no la Capacitació

- Publicidad -Reciplasa

La Conselleria d'Educació planteja que els aspirants a les oposicions docents hagen d'acreditar el nivell C1 de valencià.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La Conselleria d’Educació planteja que els aspirants a les oposicions docents hagen d’acreditar el nivell C1 de valencià i no el ‘Certificat de capacitació per a l’ensenyament en valencià’ i el ‘Diploma de mestre de valencià’, que passarien a considerar-se mèrits.

Es tracta d’una proposta que tractarà aquest dijous, 17 d’octubre, en la Mesa Sectorial amb els sindicats de l’ensenyament: l’avantprojecte d’ordre per la qual es determina la competència lingüística necessària per a accedir als llocs de treball docent.

La nova proposta d’ordre pretén actualitzar, adaptar i simplificar la normativa actual, després de 36 anys des de l’entrada en vigor de la ‘Llei d’ús i ensenyament del valencià’, detalla en un comunicat el departament que dirigeix Vicent Marzà.

L’objectiu és “racionalitzar” les exigències per a l’accés a la funció pública docent, així com adaptar-les a la realitat de la formació i garantir que els alumnes aprenen de professors amb la competència lingüística suficient.

“Calia actualitzar la normativa a un context que ha evolucionat molt en més de tres dècades i amb una nova llei de plurilingüisme en vigor”, ha destacat el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano.

En esta línia, si les primeres actuacions fa més de tres dècades responien una necessitat per la “manca” en la formació ordinària, Educació entén que no pot “continuar actuant com si eixa manca no haguera estat corregida”, amb la intenció d’adaptar-se “als nous temps i les noves necessitats”

Amb la nova proposta, els aspirants als pròxims processos d’oposicions docents que es convoquen hauran de certificar el C1 de valencià. Aquest nivell, segons el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües, acredita un domini funcional efectiu de la llengua i representa un nivell avançat de competència adequat per a tasques més complexes de treball i d’estudi.

LES UNIVERSITATS GARANTIRIEN LA COMPETÈNCI

Per tant, desapareixerien com a requisit obligatori tant la Capacitació com el ‘Diploma de Mestre de Valencià’, que passarien a considerar-se mèrits. L’avantprojecte contempla que les universitats han de garantir que la competència didàctica siga l’adequada per al compliment dels objectius de la Llei de plurilingüisme.

Açò es faria, d’una banda, a través del màster que habilita per a l’exercici de les professions de professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i ensenyament d’idiomes, i mitjançant els títols de grau que habiliten per a l’exercici de la professió de mestre en Educació Infantil i/o Primària.

La regulació de la Capacitació i el ‘Diploma de Mestre de Valencià’ es compleix actualment mitjançant altres mecanismes en els estudis previs; és a dir, el màster en el cas de Secundària i el grau en Infantil i Primària. “Mantenim la certificació de la competència lingüística pertinent, que en aquest cas continua sent d’un nivell C1 de valencià”, ha subratllat el responsable de Política Lingüística.

PLANS ANUALS DE FORMACIÓ

Amb la nou orde, Educació pretén incidir amb la nou orde en la formació continuada del professorat després de convertir-se en funcionari públic, “una formació de qualitat que acompanye els professionals de l’ensenyament durant tota la seua carrera docent”, mitjançant els plans anuals de formació permanent del professorat que desenvolupen els Cefire (Centre de Formació, Innovació i Recursos educatius).

En definitiva, una formació per a “garantir la competència didàctica necessària per a impartir àrees, matèries o mòduls no lingüístics en valencià, en anglés o en altres llengües d’acord amb la Llei de plurilingüisme”.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El Consell reduirà taxes als sectors portuari i del taxi, afectats per la COVID-19

A més, Mónica Oltra ha anunciat contractació de serveis i material sanitari enfront de la COVID-19, per import de prop de 20 milions d'euros, en centres docents i sanitaris de la Comunitat

Tercer dia consecutiu sense morts a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana suma 95 altes i 14 positius. 8 d'ells a la província de València, per la qual cosa la xifra total ascendeix a 6.016.

Presenten el programa del 25 Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

El programa que es durà a terme entre el 3 i el 12 d'agost. Es reemplaçarà la participació de grups internacionals per la de grups de la C. Valenciana.

Cinema i ‘pack d’autocine’, una de les apostes de l’estiu borrianenc per l’oci local

Des del 12 de juliol fins al 23 d'agost, al costat de l'antic càmping, cada diumenge s'oferirà una cartellera en un espai amb capacitat per una vuitantena de vehicles i es potenciarà que els comerços de restauració oferisquen menjar per a endur-se i poder sopar veient la gran pantalla.

Sanitat decideix no obrir 12 consultoris en zones turístiques de Castelló

El sindicat CSIF denúncia la situació en què es queden les localitats afectades, Benicàssim; Castelló; Benassal, Torreblanca, Almassora, Peníscola, i Alcossebre després que la Conselleria anunciara reforços en els ambulatoris.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià