15:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Educació redueix a 23 alumnes la ràtio màxima en les aules de 3 anys en 30 municipis

Com a conseqüència, el nombre màxim d’alumnat per unitat d’escolarització en el primer nivell del 2° cicle d’Educació Infantil (3 anys) serà de 23 alumnes en un total de 30 municipis.

D’ells, 10 pertanyen a les comarques d’Alacant (Alcoi, Cocentaina, Elda, el Pinós, l’Alfàs del Pi, Monòver, Novelda, Petrer, Villena i Xàbia); 4 a les de Castelló (Borriana, Castelló de la Plana, Nules i Vila-real); i 16 a les de València (Alaquàs, Albaida, Albal, Algemesí, Alzira, Canals, Carcaixent, l’Alcúdia, Mislata, Oliva, Ontinyent, Quart de Poblet, Tavernes de la Valldigna, Vilanova de Castelló, Xàtiva i Xirivella).

Aquesta xifra alumnat-docent tindrà vigència durant els 9 cursos següents a la seua implantació. En conseqüència, afavorirà a l’alumnat matriculat en aquestes unitats fins que arribe a 6° de Primària.

Educació està compromesa amb la voluntat manifestada per diversos sectors de la comunitat educativa relativa a la reducció de les ràtios actuals i, en aquest sentit, ha dut a terme diverses iniciatives per a poder aconseguir-ho.

A causa que en determinades localitats s’està produint un descens en l’índex de natalitat, la Conselleria ha aprofitat aquesta tendència per a baixar la ràtio en aquestes localitats en Educació Infantil (3 anys), mantenint les unitats actuals i sense incrementar la despesa.

Per açò, en aquelles localitats on, per les seues característiques socioeconòmiques i demogràfiques, siga aconsellable, la conselleria ha decidit fixar per als centres sostinguts amb fons públics una ràtio màxima d’alumnat per unitat o grup.

Últimas noticias

Contenido relacionado