Educació convoca subvencions per a l’ús del valencià en Falles, Fogueres, Magdalena i Moros i Cristians

Les ajudes van dirigides a subvencionar l’edició en valencià dels llibres de les festes de les Falles, de la Magdalena, de les Fogueres i de les de Moros i Cristians en què participa l’entitat sol·licitant.

372

La Conselleria d’educació de la Generalitat Valenciana, ha convocat subvencions per a la promoció del valencià dirigides a les Comissions de Festes de les Falles, de la Magdalena, de les Fogueres i de les de Moros i Cristians durant l’any 2018, que estiguen legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent de l’administració. Les ajudes van dirigides a subvencionar l’edició en valencià dels llibres de les festes de les Falles, de la Magdalena, de les Fogueres i de les de Moros i Cristians en què participa l’entitat sol·licitant.

Segons la Generalitat, “Les ajudes econòmiques o subvencions són una tècnica de foment i de col·laboració entre les administracions i els particulars per a la gestió d’interés públic”.
En total el pressupost per aquestes subvencions serà com a màxim de 200.000 euros, que estarà dividit en diferents modalitats:

1.- Llibres de Falles. Es convoquen 95 subvencions, per un total de 91.000, que es repartiran, per un costat entre les comissions falleres de les poblacions de la Comunitat Valenciana, per als que es convoquen 75 subvencions, amb una dotació total de 61.000 euros, que es repartiran en premis, de 4.000 fins a 200 euros; i per l’altre entre les comissions falleres de la ciutat de València, per la qual es convoquen 20 subvencions amb una dotació total de 30.000 euros. Les que es presenten a aquesta modalitat, no el podran fer en la indicada en el punt anterior.

2.- Llibres de les Fogueres. Es convoquen 40 subvencions, amb una dotació total de 45.000 euros, que serà individualitzada per premis, des de 4.000 fins a 300 euros.

3.- Llibres de la Magdalena, gaites i colles. Es convoquen 20 subvencions per a llibres de la Magdalena: 14 per gaites i 6 per a colles, amb una dotació total de 35.000 euros.

La distribució individualitzada de les subvencions per a gaites de la Magdalena serà en 14 premis, el major de 4.000 i el menor de 800 euros.

La distribució econòmica individualitzada de les subvencions per a colles de la Magdalena serà el següent: en 6 premis, de 4.000 a 700 euros.

4.- Llibres de Moros i Cristians Es convoquen 20 subvencions per a llibres dels Moros i Cristians amb una dotació total de 29.000 euros, que serà individualitzada per premis, des de 4.000 a 700 euros.

El termini de presentació de sol·licituds de Falles i Magdalena, serà el 9 de febrer, per a les Fogueres, el 2 de maig i per a Moros i Cristians, l’1 d’octubre.

El model de la sol·licitud i els annexos estaran disponibles en el lloc web www.ceice.gva.es/va/web/dgplgm/subvenciones o https://sede.gva.es de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Per a consultar tota la informació, es pot consultar el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana: https://www.dogv.gva.es/datos/2018/01/25/pdf/2018_625.pdf

Subvencions promoció Valencià